PREDAVANJE U MSU

'MISAONE IZLOŽBE' Ugledni francuski teoretičar Bruno Latour o vezi suvremene umjetnosti i teorije

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 22.09.2017. u 15:07

 • Kako planetarna ekološka kriza te razvoj tehnologije i znanosti utječu na poimanje čovjeka i društva — to su pitanja koja zaokupljaju Brunu Latoura, čuvenog francuskog filozofa, sociologa i antropologa.

   

  U subotu, 23.9. u 19 sati, Bruno Latour će u organizaciji Multimedijalnog instituta, u Muzeju suvremene umjetnosti održati predavanje o vezi suvremene umjetnosti i teorije.

   

  Poseban segment koji pak objedinjuje Latourove različite interese predstavljaju tri velike izložbe koje je postavio s timom okupljenim oko Centra za umjetnost i medijske tehnologije (ZKM) iz njemačkog Karlsruhea: "Iconoclash" (2002), "Making Things Public" (2005) i "Reset Modernity!" (2016). U svojem zagrebačkom izlaganju Latour će se osvrnuti na te 'misaone izložbe' kao novi, eksperimentalni format suvremene teorije i umjetnosti.

  Predavanje će se održati na engleskom jeziku, bez prijevoda. Ulaz je slobodan.

   

  Predavanje organiziraju Multimedijalni institut iz Zagreba i Fakultet za medije i komunikacije iz Beograda, u suradnji s udrugom Kulturtreger/Booksom, Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb i Francuskim institutom u Zagrebu.

  Izdvajamo