NESVRSTANI

Mnoga djela prodana, a galeriji Beck nagrada sajma 

 Neja Markičević / CROPIX
 

Boutique art fair Nesvrstani, priopćili su iz Laube, u četiri dana posjetilo je više od tri tisuće ljudi. Prodane su i neke umjetnine, među kojima su skulpture Kristiana Kožula i Marije Ujević Galetović, grafike Ivana Kožarića, Vlade Marteka, Marijana Crtalića, Jurja Dobrovića, slike Grgura Akrapa...

Od 23. do 26. svibnja izlagalo je, podsjetimo, jedanaest galerija, od toga dvije strane, i trinaest samostalnih umjetnika. Veliku pažnju i interes, kažu iz Laube, publika je poklonila radu Vojina Bakića ‘’Svjetlosna forma’’ koji se mogao pogledati u sklopu galerije Beck.

Galerija kojoj je na čelu Radovan Beck ujedno je i primila nagradu nazvanu Laubino Crno drvo, koju je izradila Tena Letica Tkalčević, za najbolju galeriju ovogodišnjeg sajma. Tomislav Kličko, vlasnik Laube, priopćio je među ostalim kako im je cilj na sljedećem, trećem izdanju Nesvrstanih, 2020. pozicionirati se na regionalnu mapu tržišta umjetnina.

Zagreb, 230519.
Drugo izdanje sajma umjetnina Boutique Art Fair Nesvrstani otvorilo se veceras u zagrebackoj Laubi.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
CROPIX

Glazbeni je program, pak, zatvorio DJ Mario Kovač, tijekom trajanja sajma nastupili su Kensington Lima, CHUI i Miki Solus.

Za vrijeme sajma Lauba je, među ostalim, ugostila i Kristiana Jarmuscheka, osnivača Positions Berlin Art Faira i predsjednika Federalne udruge galerista Njemačke, koji je zajedno s Kristianom Kožulom, Anom Munk i Bojanom Krištofićem sudjelovao na panel diskusiji ‘’Primjeri dobre prakse: tržište umjetnina - jučer - danas - sutra’’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 23:24