TOTALNI NERED

'MOJA ŽENA MRZI KAD RADIM OD KUĆE' Banksy otkrio kakve su umjetnine nastale u njegovom domu tijekom izolacije

 Instagram
 

Banksy je otkrio nova djela nastala u njegovom domu u vrijeme izolacije: hrpu štakora koji prave nered u njegovoj kupaonici.

Ovaj umjetnik skrivenog identiteta, čija se djela obično mogu pronaći na ulicama, objavio je na svojem Instagramu set od pet slika uz tekst: 'Moja žena mrzi kad radim od kuće'.

Njegove nove slike prikazuju štakore – koji se kao motiv pojavljuju i u njekim njegovim ranijim djelima – koji rade totalni kaos u kupaonici, vise s ogledala, ljuljaju se na držaču za ručnike i istiskuju zubnu pastu svuda uokolo.

Jedan je glodavac odmotao i čitavu rolu WC papira, drugi napravio totalni nered u zahodskoj školjci, a treći ružem za usne išarao ogledalo pokušavajući prebrojati koliko dana traje izolacija.

Ovo je posljednje Banksyjevo djelo nakon onoga u Bristolu nastalog u veljači koje je, nažalost, kasnije vandalizirano. To je djelo prikazivalo djevojčicu kako iz praćke ispaljuje cvijeće.

U prosincu je, pak, nastao Banksyjev rad koji prikazuje jaslice i svetu obitelj iza kojih je zid s rupom od metka.

Taj rad je nastao u Walled Off Hotelu u Betlehemu i u čijem je otvaranju sudjelovao i sam umjetnik, a koji gleda na zid kojim je podijeljen grad. Hotel je otvoren prije dvije godine te ima, kako je objavljeno, 'najgori pogled na svijetu', a ispunjen je originalnim Banksyjevim djelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:46