ZA MLAĐE OD 27 GODINA

MSU i HT pokrenuli nagradu za mlade umjetnike, formalno obrazovanje nije uvjet

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.03.2019. u 15:54

Zagreb, 010319.
Izlozba Futurizam, dinamizam i boja otvorena je u Muzeju suvremene umjetnosti u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu. Izlozba je otvorena do 20. travnje 2019.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

Ilustracija

ZAGREB - Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti (MSU) i HT uveli su novu nagradnu kategoriju namijenjenu mladim umjetnicima, među čijim će radovima stručno povjerenstvo najbolji nagraditi s 20 tisuća kuna.

 

"Pokretanjem nove, pete nagrade natječajne izložbe HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost,  želja nam je dodatno potaknuti razvoj likovnog stvaralaštva i interdisciplinarnosti među mladima i ostvariti njihovu afirmaciju na suvremenoj umjetničkoj sceni", ističu iz MSU-a.

 

Dodaju kako formalno obrazovanje kandidata, koji moraju imati manje od 27 godina, za nagradu nije uvjet, a njihovi prijedlozi, radovi i projekti trebaju slobodno, inovativno i angažirano tematizirati viziju bolje budućnosti.

 

Natječaj je otvoren do 18. ožujka. Međunarodno stručno povjerenstvo od pristiglih će radova u novoj kategoriji "Za mlade” izabrati najuspješniji rad koji će biti izložen na izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost i dobiti 20 tisuća kuna.

 

"Pozivamo sve mlade umjetnice i umjetnike, kreativke i kreativce koji svojim izričajem dočaravaju presjek umjetnosti i tehnologije u svakodnevnom životu, da se prijave na ovogodišnji natječaj HT nagrade, najveće i najznačajnije nagrade za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj", poručuju iz Muzeja.

 

Prijaviti se može isključivo putem e-prijavnice: http://artt.hr/prijavnica/. HT nagrada za mlade nije otkupna već se isplaćuje autoru kao poticaj za daljnji rad.

 

Izložba HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost tijekom proteklih se jedanaest godina profilirala u reprezentativan i relevantan pregled situacije na domaćoj likovnoj sceni.

 

Dosad se u prosjeku na natječaj za tu izložbu godišnje prijavljivalo više od dvjesto autora, a odabirano je od tridesetak do četrdesetak radova umjetnika svih generacija s radovima u različitim medijima.

 

Stručno povjerenstvo HT nagrade i ove godine dodijelit će tri otkupne nagrade: prvu nagradu u iznosu od 75 tisuća kuna, drugu nagradu, 45 tisuća kuna i treću, 40 tisuća kuna.

 

Četvrta nagrada, nagrada publike u iznosu od 10 tisuća kuna isplaćuje se umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova publike koje prebrojava posebno povjerenstvo po zatvaranju izložbe.

 

Nagrada publike nije otkupna i isplaćuje se autoru kao poticaj za daljnji rad.

 

Svi prijavljeni kandidati će po završetku rada stručnog povjerenstva, a najkasnije do 1. travnja biti obaviješteni o radovima odabranima za izlaganje na 12. izložbi HT nagrada, koja će se održati od 17. svibnja do 9. lipnja u MSU.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo