VIZUALNI IDENTITET

Muzeju Iluzija dizajnerska nagrada na međunarodnom natjecanju

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.05.2019. u 15:15

Facebook

ZAGREB - Zagrebački dizajner Dragan Vejnović, autor vizualnoga identiteta Muzeja Iluzija nagrađen je srebrnom medaljom za grafički dizajn na međunarodnom natjecanju A'Design Award & Competition.

 

A' Design Award & Competition (designaward.com) najmasovnije je međunarodno natjecanje u dizajnu, a nagrađuju se tehnologija, inovativnost i kreativnost. Postoji pet različitih razina nagrade - platinasta, zlatna, srebrna, brončana i željezna koje se dodjeljuju na godišnjoj razini u svim disciplinama dizajna, priopćio je u petak Megaframe studio.

 

Vejnović je izrazio zadovoljstvo dobivenom nagradom, posebno jer se ona odnosi na jedan od njegovih najdražih radova.

 

"Kad smo kretali s izradom vizualnog identiteta za Muzej Iluzija, tražili smo elemente koji bi spojili edukativnu i zabavnu sferu iluzija i koji bi najbolje prikazali viziju Muzeja. Iako smo bili izrazito zadovoljni dobivenim vizualnim identitetom, nitko od nas nije mogao sanjati da će nakon samo par godina Muzej Iluzija biti prisutan u više od 20 najvećih gradova svijeta, a da će moj rad biti nagrađen na svjetskoj razini", kazao je Vejnović.

 

Zadovoljstvo nagrađenim dizajnom izrazio je i osnivač Muzeja Iluzija Tomislav Pamuković, istaknuvši da je taj muzej posvećen prikazivanju iluzija koje je stvorio ljudski mozak.

 

"Najteže je bilo stvoriti kontrast između stvarnosti i iluzije. Glavni logotip je dizajniran za prikaz slova M i I u 3D prostoru bez navođenja točnih granica. Sustav stvara ideju koju svi percipiraju za sebe, gdje je stvarna granica između početka i kraja slova M i I",  kazao je Pamuković.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo