'DREVNI ASTRONAUTI'

Nagrade Međunarodne izložbe karikatura u Sisku idu u Poljsku, Indoneziju i Meksiko

SISAK - U nazočnosti velikog broja posjetitelja, te više domaćih i stranih karikaturista, u sisačkom Gradskom muzeju u četvrtak navečer otvorena je Treća međunarodna izložba karikatura MIKS, čija teme je ove godine "Drevni astronauti".

Prvu nagradu stručni međunarodni žiri dodijelio je Marianu Boudarowiczu iz Poljske, drugu nagradu Zulfigaru Abidinu Bilalu iz Indonezije, a treću Angelu Boliganu iz Meksika. Dodijeljeno je i više specijalnih nagrada.

Kako je na otvorenju rekao organizator, predsjednik Udruge MIKS Nenad Ostojić, na izložbu je pristiglo čak 2106 radova 579 autora iz 81 zemlje, što je prema broju prispjelih radova stavlja u sam svjetski vrh.

O temi izložbe na otvorenju je govorio Krešimir Mišak, urednik televizijske emisije "Na rubu znanosti", a otvorila ju je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Dobre ideje i poduzetni pojedinci za ostvarenje kreativnih projekata važniji od novca, jer se sisačka izložba, koja se u samo tri godine afirmirala u svijetu, organizira s relativno skromnim sredstvima, kazala je Ikić Baniček.

Ove se godine u sklopu izložbe karikatura održava i izložba stripa, a kako je najavljeno, projekt će se na godinu proširiti i filmskim projekcijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:36