GALERIJA ZVONIMIR

NEZAVISNA KUSTOSICA Sonja Švec Španjol obilježava obljetnicu svog projekta PerceiveArt velikom izložbom 17 umjetnika

Sonja Švec Španjol
 Jovica Drobnjak

Nezavisni kustos doživljava se u nas kao još uvijek kao prilično "egzotično" zanimanje, jer većina stručnjaka tog profila radi u muzejima, galerijama i drugim ustanovama u kulturi, a tek rijetki se odluče na freelancerski oblik djelovanja.

Jedna od takvih nezavisnih kustosa je povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol, koja je prije pet godina pokrenula na potpuno neprofitnoj osnovi web stranicu PerceiveArt, s ciljem promoviranja hrvatske likovne umjetnosti i umjetnika kroz kritičke osvrte izložbi, recenzije knjiga, razgovore s umjetnicima i predstavljanje realiziranih izložbi.

Povodom 5. obljetnice ovog projekta priredila je u zagrebačkoj Galeriji Zvonimir veliku grupnu izložbu 'PerceiveArt – Leave a Trail' na kojoj sudjeluje ukupno 17 umjetnika, a otvara se u utorak 13. studenoga u 20 sati.

Na izložbi će biti zastupljeno ukupno 17 autora - Ivana Bajcer, Jovica Drobnjak, Rene Grgić-Đaković, Luka Hrgović, Janko Ivčić, Max Juhasz, Zoran Kakša, Nikolina Knežević, Duje Medić, Sandra Radić Parać, Relja Rajković, Ana Sladetić, Miran Šabić, Dragan Šijački, Nik Titanik, Eugen Varzić i Anton Vrlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:10