IZMEĐU TEHNOLOGIJE I UMJETNOSTI

POREČ OPEN AIR FESTIVAL Laserman i Cirque du Soleil plesačice unijeti će dašak čarolije u Poreč

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.07.2016. u 13:02

Ljetna pozornica će biti centar večernje zabave u Poreču s posebnim laserskim labirintom za prolaznike

POREČ – U sklopu festivala Poreč Open Air svoju magiju svjetla i laserskih manipulacija predstavit će Laserman. Iako je već nastupio na svečanom otvorenju festivala, Laserman će za sve one koji su propustili ovo nezaboravno iskustvo, ponovno predstaviti mješavinu umjetnosti i tehnologije koja je spoj impresivnih vizualnih efekata te najnovijih tehnoloških dostignuća.

Počevši od 22. srpnja, ovo jedinstveno umjetničko iskustvo moguće je, tijekom trajanja festivala, doživjeti svaki petak u 22:15 h na porečkoj rivi. Osim nastupa Lasermana, Porečane i njihove goste ovaj petak, 22. srpnja od 20:30 očekuje bogat program koji uključuje plesačice poznate skupine Cirque du Soleil, laserski labirint te posebno osvjetljena šetnica Lungomare.

Theo Dario, prvi Laserman, svjetlom se počeo igrati još 1997. godine, a prvi svjetski show koji se bazira na manipulaciji laserskim zrakama zvan Laserman Experience stvoren je godinu dana kasnije. Dobitnik je nagrade ILDA, najprestižnije nagrade za novu upotrebu lasera, te srebrne nagrade Wanda na Monte-Carlo Magic Starsu, svjetski priznatom prestižnom natjecanju koje od 1985. okuplja vodeće mađioničare i iluzioniste.

 

O tome da se Theo nalazi na vrhu međunarodne scene iluzionista govori i činjenica da je pokrenuo tvrtku Laserman u kojoj okuplja tim umjetnika i tehničara koji stvaraju laserski show diljem svijeta. Koristeći najnoviju tehnologiju LAARISTM, održava mnogo showova i interaktivnih igara te je osvojio i drugu nagradu ILDA.

Plesačice svjetski poznate cirkusantske skupine Cirque du Soleil u svojim raskošnim kostimima zavladati će promenadom od 20:30 sati te će sigurno mamiti poglede i fotoaparate prolaznika. Od 21:00 sat pa sve do 23:00 sata ljetna pozornica će bit centar večernje zabave u Poreču s posebnim laserskim labirintom za prolaznike, a glazbenu podlogu će osigurati nastup DJ-a. Osim rive, šetnica Lungomare će dodatno oživjeti s posebnim osvjetljenjem, a najbolja lokacija za one koji žele vidjeti ili fotografirati atraktivno osvjetljenu šetnicu je Peškera i Borik.

 

Festival Poreč Open Air Porečanima i brojnim turistima ove godine donosi i niz drugih atraktivnih događanja: od glazbenih večeri, uličnih performansa, filmskih projekcija, do dječjih zabavno-edukativnih sadržaja i vrhunskih kazališnih izvedbi na otvorenom. Bogati festivalski program s preko 100 događanja traje do 10. rujna.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo