GALERIJA SC

'POVRATAK NA MJESTO ZLOČINA' Ne propustite zatvaranje izložbe uz koncert Marka Brecelja i Šumskih

 Facebook Galerija SC
U petak, 15. travnja, u Galeriji eSCe održava se zatvaranje izložbe ‘Povratak na mjesto zločina’ uz koncert Marka Brecelja i Šumskih.

Nakon što je prije mjesec dana u SC-u briljirao čak dvostrukim nastupom - jednim popodnevnim za djecu, a drugim večernjim za odrasle, Marko Brecelj se vraća na mjesto zločina, u Galeriju eSCe, gdje je krajem 1990. godine održao jedan od najupečatljivijih koncerata tog perioda.

Povod ovom novom dolasku je iznimno važan - u nemirno vrijeme prije 20-ak godina Marko, Arijana i Društvo prijatelja umjerenog napretka, dugogodišnji prijatelji organizatora tadašnje Galerije, dobili su zadatak sačuvati arhivu video snimaka koncerata, izložbi i performansa Galerije.

Oni su to uspješno napravili i sada će u suradnji s omladinskim, kulturnim, socialnim, multimedijskim, međugeneracijskim Muzejskim centrom Botegin snimke biti službeno i javno predate novim/starim čuvarima. A kako je sve to tada bilo možete osjetiti uz pomoć projekcije izbora materijala nakon čega će Marko darovati svoj nastup, koji je ujedno i pokušaj proboja na ‘dansko tržište’.

Zatvaranje izložbe će začiniti i grupa Šumski koja je osnovana jednoga dana u siječnju 1991. godine u Galeriji eSCe tijekom impro sessiona članova Cul-de-Sac-a. Od tada pa do sada Šumski su se kretali nekim svojim krivudavim putevima vješto zaobilazeći glavne tokove. S novih hitovima pod miškom, novim članovima i novim sijedim vlasima održat će svoj premijerni nastup u legendarnoj Galeriji eSCe gdje je sve i počelo…

BLAVORI RUKOHVATA TOJEST POSNA DIJALIZA RASCVALOG KLORA ILI INKRUSTRACIJA ROGAČA U NAJBLIŽEM

Čuveni strip majstor i zamozatajni poznavatelj opasne glazbe uzduž i poprijeko Miro Župa zabavljat će prisutne zvucima s ploča sljedećih glazbenika i glazbenih pod-pravaca: Nurse with Wound, Coil, DAF, Faust, Jablkon, post-safari, Balineze beast, Zappa, Dick Hyman, Moondog, This Heat, Science fiction park-Bundesrepublik, ghetto funk, ZU, domaće sklisko, Rita Pavone i njima slično…

Satnica:

21:00 Projekcija izbora video snimaka iz Galerije aSCe 1990/91.

22:00 Javna primopredaja Marka Brecelja SC-u sačuvane video arhive galerije + Markov koncert

23:00 Šumski

00:00 DJ Miro Župa

Više informacija doznajte na ovom linku i na Facebooku .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:52