BIRMINGHAM

POZNATI GRAFITER Vandaliziran je poznati Banksyjev mural naslikan uz klupu beskućnika Ryana

 REUTERS

Najpoznatiji nepoznati umjetnik na svijetu Banksy ovih je dana naslikao novi mural, i to u Birminghamu.

I dok je Velika Britanija samo nekoliko dana udaljena od izbora, Banksy je odlučio upozoriti na rastući broj beskućnika u zemlji. Na svoj je Instagram stavio 20-minutni videoklip u kojem je otkrio kako je nastajao njegov najnoviji rad.

Snimio je beskućnika po imenu Ryan kako se priprema za počinak na klupi, a na zidu iza klupe nacrtao je dva soba, koji izgledaju kao da vuku u nebo klupu koja oponaša saonice Djeda Božićnjaka. U pozadini je Banksy pustio verziju pjesme “I’ll Be Home for Christmas” Binga Crosbyja, a beskućnik Ryan prikazan je kako pije vodu prije no što pođe na počinak na klupi, na koju je postavio vojničku vreću za spavanje, iz čega se da naslutiti da je riječ o vojniku.

Rad enigmatičnog Banksyja vandaliziran je samo nekoliko dana nakon što ga je naslikao. Sobovima, koje je napravio u bijeloj boji, dodani su crveni nosovi. Zbog toga su iz grada rad prekrili prozirnim platnom, no nije prošlo dugo a opet je uslijedio još jedan pokušaj devastacije, kad je nepoznati počinitelj ponovno crtao po Banksyjevu radu. Podsjetimo, brojni su njegovi radovi već uništeni.

U nekim slučajevima bila je riječ o nesrećama, a ponekad je to učinjeno namjerno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:52