FOTO MARATON

PRVENSTVO HRVATSKE Što su sve snimili najbolji podvodni fotografi na Rabu

 

Otvoreno državno prvenstvo RH u podvodnoj fotografiji i 4. Mares Under Water Photo Marathon Cup održani su proteklog vikenda na otoku Rabu.

Damir Zurub: Nagrada iz kategorije DSLR Fish

Zanimljivi koncept foto maratona proizašao je iz online natječaja za podvodnu fotografiju, koji se kroz godine prometnuo u jedan od pet najvažnijih na svijetu, a osnovao ga je hrvatski ronilac Damir Zurub. Vrijeme ronjenja bilo je ograničeno na dva zarona po devedeset minuta, a podršku natjecateljima pružali su brodovi Mala Maris i Barba Frane te gumenjaci RC Kron. Vrijeme nije bilo najbolje, ali zato su djela još vrednija.

Grega Verf: Nagrada u kategoriji DSLR Ambient

Bogato podmorje

Fotografije su se bodovale u dvije kategorije: DSLR (digitalni refleksni fotografski aparati) i kompakt (digitalni kompaktni fotografski aparati).

Prvo mjesto Državnog prvenstva i nagradu Best of show u DSLR kategoriji osvojio je Damir Zurub iz RK “Roniti se mora”, drugo Karlo Maćaš također iz istog kluba, dok je treće mjesto osvojio Dalibor Andres iz RK Sisak. Prvo mjesto 4. Mares UWPM Cup-a u DSLR-u osvojio je Nuno Goncalvez iz Portugala, drugo Grega Verč iz Slovenije, a treće Karlo Maćaš iz Hrvatske.

Ivana Nobilo: Nagrada za DSLR Macro

Pobjednik Goncalvez je poslije natjecanja rekao kako je sudjelovao na brojnim sličnim natjecanjima, pa i vidio bogatija podmorja, no kako se u Hrvatsku uvijek rado vraća zbog iznimne atmosfere oko natjecanja.

Vanja Krvavica Nagrada iz kategorije KOMPAKT Macro

Uvijek se vraćaju

U kompakt kategoriji najbolji u Državnom prvenstvu Hrvatske bio je Karleto Vincan, drugo mjesto zauzeo je Nenad Škorić KPA Adria, a treće Vanja Krvavica RK RSM. Poredak u 4. Mares UWPM je 1. Karleto Vincan Hrvatska, 2. Nenad Škorić Hrvatska i 3. Evgen Suban Slovenija.

Nuno Gonavles: Nagrada iz kategorije DSLR Ambient

Osim za najbolje fotografije, nagrade su dodijeljene i najboljim podvodnim modelima: 1. Mjesto Borna Andres, 2. Mjesto Rajka Vujaklija i 3. mjesto Kristina Ivanuš.

Damir Zurub: Best of show fotografija, DSLR Amb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:27