PRIGODA ZA OKUPLJANJE

RASPRAVE OKO NOĆI MUZEJA Vrijeme je bilo toplije nego prethodnih godina, no na manifestaciju je izašlo manje posjetitelja

Tisja Kljaković Braić na temu Noći muzeja
 Facebook
 

Puno se polemika odvilo tijekom vikenda, a najviše njih preko društvenih mreža, u vezi s Noći muzeja. S najviše je humora temi pristupila Tisja Kljaković Braić koja je, i ovaj put kroz dogodovštine svojeg svima poznatog bračnog para, predstavila i ovu temu, raspravu hoće li njih dvoje otići na Noć muzeja ili pak neće zbog vremena, i to dok oboje leže na kauču.

Vrijeme je, doduše, bilo toplije nego prethodnih godina, no na manifestaciju je izašlo nešto manje posjetitelja, iako je i dalje riječ o velikoj brojci, dvjestotinjak tisuća ljudi.

Riječ je, dakako, o populističkom događaju, kada i političari posjećuju muzeje, događaju koji će pod imenom Noć muzeja svrstati i nastup mažoretkinja i pečenje mesa uz vatru.

No rekla bih da su organizatori od prvog dana to i sami tako predstavili, nikad nisu niti predstavljali Noć muzeja kao elitni događaj. Tako da je sve vrlo iskreno. Iako brojkom dominiraju posjetitelji zagrebačkih institucija, u manjim je sredinama često ovo prigoda za okupljanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:18