LIKOVNA UMJETNOST

S KOLOVOZOM NAM DOLAZI I REVIJALNA GODIŠNJA IZLOŽBA HDLU-a Presjek aktualne produkcije u svim disciplinama, od klasičnih do novomedijskih

Ilustracija
 Marko Todorov / HANZA MEDIA

ZAGREB - Revijalna godišnja izložba Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), koja se otvara u četvrtak, 2. kolovoza, u Galeriji Prsten Doma hrvatskih likovnih umjetnika, predstavit će aktualnu produkciju članova Društva ostvarenu u svim disciplinama, od klasičnih do novomedijskih.

Predstavit će se osamdesetak umjetnika s radovima odabranima na natječaju, kao i pozvani umjetnici - Grgur Akrap, Gordana Bakić, Fedor Fischer, Martina Grlić, Vida Meić, Vladimir Novak, Damir Sobota, Ana Sobota, Miro Vuco.

"Presjekom izloženih odabranih radova potvrđuje se kako je riječ o poticajnoj izložbi u njezinim daljnjim promišljanjima i realizacijama time osnažujući njezin značaj", ističe se u najavi.

Na izložbu su pozvani članovi koji su u zadnjih godinu dana realizirali samostalne izložbe ili umjetničke projekte u istaknutim muzejskim i galerijskim institucijama u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Posebnu pozornost dana je dobitnicima godišnjih nagrada HDLU-a, te ostalih relevantnih ustanova, ali nisu zanemareni niti novoprimljeni članovi Društva.

Izložba će biti otvorena do 26. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:51