LIKOVNA UMJETNOST

S KOLOVOZOM NAM DOLAZI I REVIJALNA GODIŠNJA IZLOŽBA HDLU-a Presjek aktualne produkcije u svim disciplinama, od klasičnih do novomedijskih

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.07.2018. u 11:42

Zagreb, 240518.
Dom HDLU, Mestrovicev paviljon.
Otvoren Salon mladih na temu Panoptikon u Domu HDLU-a.
Na fotografiji: salon.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Ilustracija

ZAGREB - Revijalna godišnja izložba Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), koja se otvara u četvrtak, 2. kolovoza, u Galeriji Prsten Doma hrvatskih likovnih umjetnika, predstavit će aktualnu produkciju članova Društva ostvarenu u svim disciplinama, od klasičnih do novomedijskih.

 

Predstavit će se osamdesetak umjetnika s radovima odabranima na natječaju, kao i pozvani umjetnici - Grgur Akrap, Gordana Bakić, Fedor Fischer, Martina Grlić, Vida Meić, Vladimir Novak, Damir Sobota, Ana Sobota, Miro Vuco.

 

"Presjekom izloženih odabranih radova potvrđuje se kako je riječ o poticajnoj izložbi u njezinim daljnjim promišljanjima i realizacijama time osnažujući njezin značaj", ističe se u najavi.

 

Na izložbu su pozvani članovi koji su u zadnjih godinu dana realizirali samostalne izložbe ili umjetničke projekte u istaknutim muzejskim i galerijskim institucijama u  Hrvatskoj i u inozemstvu.

 

Posebnu pozornost dana je dobitnicima godišnjih nagrada HDLU-a, te ostalih relevantnih ustanova, ali nisu zanemareni niti novoprimljeni članovi Društva.

 

Izložba će biti otvorena do 26. kolovoza.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo