PREMJEŠTANJE SKULPTURE

Spomenik rijeci Cetini zbog igrališta za mali nogomet gurnut će u zapećak

 Anđela Galić

“Djevojka sa vrčem” spomenik je rijeci Cetini s potpisom Vanje Radauša. Napravljen je u poslijeratnom razdoblju 1958. godine.

Djevojka duge kose svezane u pletenice, nagih grudi i u tradicionalnoj suknji sjedi na postolju i drži vrč među nogama. Nalazi se u Trilju, u parku kod škole. Međutim, projekt rekonstrukcije i obnove gradskog parka, kako su nam javili stanovnici Trilja, po novom bi projektu rekonstrukcije i obnove gradskog parka trebao biti izmješten s izvorne lokacije. Naime, kako smo doznali, plan je “izvorno zamišljen da ima tri pješačke linije koje se sastaju u centru parka gdje je planski postavljen spomenik.

Na centralnoj bi se poziciji sagradilo igralište za mali nogomet, dok bi se spomenik pomaknuo bliže državnoj cesti”. Na stranicama Grada Trilja može se pronaći da je grad u suradnji dovršio “prvu fazu uređenja Gradskog parka. Prva faza je bila uređenje pojasa županijske ceste uz gradski park. Druga faza obuhvaća uređenje same unutrašnjosti parka i provodit će se postepeno sukladno osiguranim sredstvima”. Kao glavni projektant uređenja gradskog parka naveden je Hrvoje Bota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:45