POZNATI ARHITEKT

ZOOM RAZGOVORI PAVICE KNEZOVIĆ BELAN Idis Turato: 'Opet ćemo svi biti zajedno, to je bit svakog grada, no dobro je da smo vidjeli koliko smo krhki'

 

Idis Turato (55) jedan je od najzanimljivijih hrvatskih arhitekata. Autor, sa Sašom Randićem, Muzeja Apoksiomen u Malom Lošinju, kao i nagrađivane Kuće Gumno (2014.) na Krku, jedan je od kuratora programa EPK Rijeka pod nazivom 'Slatko i slano'.

Također, povjerenik je ovogodišnjeg hrvatskog nastupa na 17. Bijenalu arhitekture u Veneciji koji je, zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa, prolongiran za kraj kolovoza.

Ovaj profesor na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu uvijek je izuzetno zanimljiv sugovornik; potpuno uronjen u recentna događanja, s nadahnutim i nerijetko vizionarskim pogledom u budućnost. I s besprijekornim ukusom za rock'n'roll.

Razgovarali smo, između ostalog, o bliskoj budućnosti zajedničkog života i stanovanja što je ujedno i, totalno proročanski, tema ovogodišnjeg Bijenala arhitekture, kao i o posljedicama potresa u Zagrebu i krize izazvane korona virusom, na naše živote.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:33