PREDSTAVA

BEZDAN NA SCENI RIBNJAK Jedinstven autorski projekt o životu i stvaralaštvu prvog hrvatskog ekspresionista u peru Ulderika Donadinija

Prizor iz predstave

Bezdan, autorski projekt Ana-Marie Bogdanović, Tatjane Rupcich i Mara Martinovića inspiriran životom i književnim stvaralaštvom Ulderika Donadinija, jednog od prvih predstavnika hrvatskog ekspresionizma u peru, bit će izveden sutra, 25. 01. 2020. u Centru mladih Ribnjak na Sceni "Ribnjak" u 20:00 sati.

Ova autorska i istraživačka predstava nastavlja se na višegodišnje istraživanje specifičnog načina izvedbe. Bavi se pitanjima osobne boli u društvenom i političkom kontekstu, promatrajući povijest pojedinca kroz prizmu vremenske distance. Promatra događaje sadašnjosti, bliske prošlosti i daleke povijesti različitih pojedinaca.

Želi rasplesti niti koje se nalaze u korijenu krize kao paradigme osjećanja tjeskobne situacije života. Baviti se temama koje nas susreću s procesima kojima smo prožeti, koji ne uzmiču pred bolnim mjestima, koji pozivaju na empatiju, suosjećanje i odgovornost, nije nimalo lako u okvirima konzumerističke i populističke svakodnevice. Ova predstava zaustavlja nas u vremenu i omogućuje nam da se uz pomoć umjetnosti susretnemo sa sobom i probudimo vlastitu odgovornost prema prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, te da damo kreativan odgovor na stvarnost koja nas okružuje.

Autori projekta su Ana Maria Bogdanović, Tatjana Rupcich i Maro Martinović.

Koreografiju potpisuju Ana Maria Bogdanović i Tatjana Rupcich.

Izvođači u predstavi su Maro Martinović, Ana Maria Bogdanović, Lara Frgačić, Nika Sarajlija i Anja Krušelj. Kostimografkinja je Milena Jurmić, a za oblikovanje svjetla zaslužan je Marko Crnčević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:18