BESPLATNI FILMOVI

10 DANA HULAHOP FILMOVA NA DAR Produkcijska kuća Dane Budisavljević i Olinke Vištice slavi deseti rođendan na Vimeu

Filmovi su besplatno dostupni Vimeu od 18. do 28. travnja

Povodom obilježavanja deset godina uspješnog rada zagrebačka produkcijska kuća Hulahop, koju su osnovale Dana Budisavljević i Olinka Vištica, na Vimeo kanalu Hulahop10 besplatno nudi izbor iz svoje filmske produkcije: igrane filmove 'Slučajno' Tanje Golić, 'Onda vidim Tanju' Jurja Lerotića te dokumentarce 'Nije ti život pjesma Havaja' Dane Budisavljević i 'Htjeli smo radnike, a došli su nam ljudi' Đure Gavrana. Filmovi su dostupni od 18. do 28. travnja.

Drama 'Slučajno' Tanje Golić dirljiva je posveta rastancima i propuštenim prilikama smještena na dokove riječke luke. U glavnim ulogama su Lana Barić i Krešimir Mikić, a film je dobio nagradu Oktavijan za najbolji igrani film na Danima hrvatskog filma 2014. godine te posebno priznanje žirija za najbolji scenarij na PriFilmFestu iste godine.

Krešimir Mikić i Lana Bariću filmu 'Slučajno' Tanje Golić

'Onda vidim Tanju' Jurja Lerotića prati šesnaestogodišnjeg Željka i njegova mlađeg brata koji žive sami otkako im se majka liječi u bolnici.

'Onda vidim Tanju' - trailer

Nakon premijernog prikazivanja i nagrade za najbolji hrvatski film na Zagreb Film Festivalu 2010. film osvaja Grand Prix i nagradu Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara na Danima hrvatskog filma 2011. te posebno priznanje za najbolji kratkometražni film na 22. Međunarodnom filmskom festivalu u Ljubljani (LIFFe). Za prikazivanje ga je otkupila i francusko-njemačka televizija ARTE.

'Nije ti život pjesma Havaja' kroz ritual objeda šarmantne i pomalo neobične obitelji redateljice Dane Budisavljević s nježnošću i humorom govori o potrebi za prihvaćanjem različitosti među najbližima.

'Nije ti život pjesma Havaja' - trailer

Film je osvojio brojne nagrade: nagradu Docu Rough Cut Boutique na Sarajevo Film Festivalu 2011., Nagradu publike i Posebno priznanje žirija na ZagrebDox -u 2012., nagradu Best Balkan Newcomer na DokuFest Prizren 2012., a imao je i zapaženu distribuciju u Hrvatskoj.

Dokumentarni film Đure Gavrana, 'Htjeli smo radnike, a došli su nam ljudi', nastao u suradnji s Centrom za mirovne studije, govori o vrlo aktualnoj temi migrantskih radnika. Film istražuje slučaj iskorištavanja bosanskih građevinskih radnika u Sloveniji. Film je nagrađen za najbolji kratki film na festivalu 'Cine Migrante' u Buenos Airesu 2013. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:00