'SRCE SARAJEVA'

20. SARAJEVO FILM FESTIVAL Čak pet hrvatskih dokumentaraca konkurira za nagradu

Ukupno 10 hrvatskih filmova uvršteno je u program ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala

Na jubilarnom 20. Sarajevo Film Festivalu će ove godine biti prikazano čak šest hrvatskih dokumentaraca. U natjecateljskom će programu za Srce Sarajeva konkurirati film Goli u režiji Tihe Klare Gudac, o autoričinom djedu koji je tri godine robijao na Golom otoku.

Isto tako, u konkurenciji su filmovi 'Djeca tranzicije' u režiji Matije Vukšića koji prati četiri sna o sretnom djetinjstvu u Hrvatskoj u društvu koje to otežava; dokumentarni autobiografski film Damira Čučića 'Mitch – dnevnik jednog šizofreničara'; 'Ljubavna odiseja' redateljice Tatjane Božić, koja istražuje zašto svaka njezina veza propadne te manjinska koprodukcija 'Kismet' Nine Marie Paschalidou, koja govori o fenomenu uspjeha turskih sapunica.

Izvan konkurencije, na gala projekciji bit će prikazan dokumentarni film Moj zanat u režiji Mladena Matičevića, o Arsenu Dediću.

'LJUBAVNA ODISEJA' Autobiografija ljubavi u maniri svjetskog filma

DOKUMENTARAC O ARSENU DEDIĆU Beogradska posveta najvećoj hrvatskoj glazbenoj legendi

Ukupno 10 hrvatskih filmova uvršteno je u program 20. Sarajevo Film Festivala, koji se ove godine održava od 15. do 23. kolovoza na osam lokacija u glavnom gradu BiH. U program su uvrštena dva hrvatska dugometražna igrana filma, šest dokumentarnih filmova te dva kratka igrana filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:19