POLIMAC PREPORUČUJE

Druga sezona serije ‘The Alienist‘: Produkcija je vrhunska, vizualno podsjeća ‘Babilon Berlin‘

Dok se prva sezona bavila ubojstvima klinaca s ulice preodjevenih u žene, u središtu druge su otmice tek rođene djece
Dakota Fanning, Daniel Bruhl, Luke Evans
 TNT/Everett/Profimedia

Na početku svake epizode prve sezone kraći natpis objašnjavao je što je to "alienist". To je osoba koja se brine za ljude otuđene od društva i od svoje vlastite prirode, ukratko, današnjim vokabularom, psihijatar. Budući da se radnja odigrava potkraj 19. stoljeća, alienist se normalno koristilo, bilo je to doba kad je dr. Sigmund Freud imao svoj ured u Beču, a njegovi učenici stigli su i do New Yorka.

Tri glavna lika su alienist Laszlo Kreizler (Daniel Brühl), njegov prijatelj John Schyler Moore (Luke Evans), ilustrator The New York Timesa, i Sara Howard (Dakota Fanning), prva žena zaposlena u njujorškoj policiji.

Pa dok se prva sezona bavila ubojstvima klinaca s ulice preodjevenih u žene, u središtu druge su otmice tek rođene djece.

Dr. Kreizler je osnovao institut za mališane bez roditelja, Moore je postao reporter i planira se vjenčati s kćerkom novinskog magnata Williama Randolpha Hearsta, a Howardica je osnovala prvu žensku detektivsku agenciju.

U novoj epizodi serijala "Polimac preporučuje" raspravljamo o koraku naprijed koji je serija The Alienist napravila u svojoj drugoj sezoni:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:55