Vip Bibijada

Program ZFF-a za najmlađu publiku - proplivao!

Filmovi Vip Bibijade prikazivat će se u kinu Europa i Muzeju suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu

Ovogodišnje, četvrto, izdanje Vip Bibijade ambiciozno prelazi rijeku Savu. Naime, osim u standardnoj postavi s Kinom Europa u glavnoj ulozi, za koje se iz godine u godinu traži ne samo stolica više već i čitavi redovi, ove godine program za najmlađe filmofile moći će se vidjeti i u novootvorenom kinu u okviru Muzeja suvremene umjetnosti. Oplemenjivanje tog dijela grada sadržajem poput ovog posebno me veseli i iskreno se nadam da se Bibijada neće zaustaviti samo na tome.

Psi, mali dječaci i velika braća

Ovogodišnja ponuda za velike i mlade Bibove posebno je zanimljiva i uključuje različita i ljudska i životinjska bića. Iz Finske nam stiže topla obiteljska priča ispričana kroz lik i djelo jednog “Psa velikog srca”. Kada tata kući donese malog psića, cijela obitelj biva oduševljena tim slatkim stvorenjem, no ubrzo se počinje otkrivati zanimljivo porijeklo novog kućnog ljubimca.

“Taahan” je nježna priča o djetinjstvu osmogodišnjeg planinskog dječaka u bespućima Kašmira, prostoru stiješnjenom između Indije i Pakistana.Direktno iz Bollywooda na platna zagrebačkih kina. I Nizozemci imaju svog favorita - “Mali Morisson postaje veliki brat” odgovara na pitanja s kojima se susreću mnogi stariji, braće i sestre današnjice - kada Morrison sazna da će dobiti mlađu sestru, biva užasnut: hoće li se sad morati preseliti neugodnoj tetki jer njegovi ionako već prezaposleni roditelji neće imati vremena za njega ili postoji neki drugi izlaz iz te nemoguće situacije? No mali Morrison ima veliki plan.

Ruske i norveške dječje priče Iz ruske podružnice Disneyja stiže akcijska komedija “Knjiga gospodara”, nastala prema motivima iz ruskih dječjih priča. Tako su na istom velikom platnu likovi poput babe Jage, Ivana i Planinske Kraljice. Tko se boji baba Jage još?

I za kraj tu je i “Čarobno srebro”, prva Bibijadina pretpremijera. Naime, Zagreb Film Festival otkupio je prava za hrvatski teritorij, tako da ovaj dječji film poslije ZFF-a kreće u redovitu distribuciju. Obiteljska je to avantura koja nas uvodi u svijet patuljaka iz norveških šumskih prostranstava. Kada nestane njihovo čarobno srebro, koje noć pretvara u dan, počinje prava dječja akcija.

U posljednje tri godine Bibijadom je procirkuliralo 8.000 djece. Mislim da nam se ove godine brojka od 10.000 djece itekako smiješi! Kina Europa i MSU vas očekuju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:35