NOOMI RAPACE

Za ulogu 'djevojke koja se igra s vatrom' počela sam pušiti i položila vozački za motore

Tridesetogodišnja glumica svijetu je postala poznata po ulozi u filmovima snimljenih po trilogiji švedskog pisca Stiega Larssona, za što se morala posebno pripremati, jer nije htjela riskirati da uvrijedi Larssonove obožavatelje.

Tridesetogodišnja glumica Noomi Rapace svijetu je postala poznata po ulozi u filmovima snimljenih po trilogiji „Millenium" švedskog pisca Stiega Larssona, za što se morala posebno pripremati, jer nije htjela riskirati da uvrijedi Larssonove obožavatelje.

Kako bi što bolje odglumila Lisbeth Salander, mršavu pankersku hakericu kojoj nasilje nije stran pojam, Noomi je smršavila, trenirala kickboks i tajlanski boks, položila vozački za motocikle te počela pušiti „tisuće“ cigareta i na setu i van njega. Što se tiče piercinga , nije ni pomišljala da stavi lažne u uši i nos, već je probušila ta mjesta kako bi „zaista osjećala to na sebi“.

No Noomi ni u stvarnom životu nije baš nevinašce. Priznaje kako se znala opijati dok je mogla stajati na nogama, pobjegla od kuće s 14 godina kako bi živjela s dečkom, a godinu dana kasnije je u Stockholmu upisala školu glume.

„Uvijek sam se osjećala kao da se ne uklapam,“ kaže Noomi, što je nekako čini savršenom za ulogu antisocijalizirane Lisbeth koja ima tek jednu prijateljicu. Baš kao što ju je imala Noomi. „Imala sam samo jednu prijateljicu. Sad ih imam malo više, no još uvijek sam prilično izbirljiva. Bila sam totalna katastrofa od djeteta. Samo sam željela biti pijana. S dečkima sam pila viski i htjela sam popiti više od njih i biti dulje na nogama od njih,“ izjavila je Noomi koju je ponuda da glumi glavnog lika u Larssonovim knjigama, prodanih u više od 32 milijuna primjeraka diljem svijeta, prestravila.

„Kad se film počeo prikazivati, mislila sam da će me svi mrziti jer su svi toliko voljeli knjigu i Salander. Pritisak je bio takav da te tjerao na samoubojstvo,“ priznaje Noomi kojoj se navodno smiješi nominacija za Oscara i to za najbolju glavnu žensku ulogu. Osim toga, posjetili su je i holivudski redatelji, uključujući Ridleyja Scotta.

U Hollywoodu pripremaju snimanje vlastite verzije tri filma iz „Millenium“ trilogije, a njezina američka dvojica bit će nepoznata glumica Mara Rooney. Noomi Rapace kaže da joj je laknulo jer su u konkurenciji bile zvijezda „Sumraka“ Kristen Stewart i „harrypotterica“ Emma Watson, što bi joj stvorilo dodatni pritisak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:20