BESPLATNI FILMOVI

10 DANA HULAHOP FILMOVA NA DAR Produkcijska kuća Dane Budisavljević i Olinke Vištice slavi deseti rođendan na Vimeu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.04.2016. u 12:59

Filmovi su besplatno dostupni Vimeu od 18. do 28. travnja

Povodom obilježavanja deset godina uspješnog rada zagrebačka produkcijska kuća Hulahop, koju su osnovale Dana Budisavljević i Olinka Vištica, na Vimeo kanalu Hulahop10 besplatno nudi izbor iz svoje filmske produkcije: igrane filmove 'Slučajno' Tanje Golić, 'Onda vidim Tanju' Jurja Lerotića te dokumentarce 'Nije ti život pjesma Havaja' Dane Budisavljević i 'Htjeli smo radnike, a došli su nam ljudi' Đure Gavrana. Filmovi su dostupni od 18. do 28. travnja.

Drama 'Slučajno' Tanje Golić dirljiva je posveta rastancima i propuštenim prilikama smještena na dokove riječke luke. U glavnim ulogama su Lana Barić i Krešimir Mikić, a film je dobio nagradu Oktavijan za najbolji igrani film na Danima hrvatskog filma 2014. godine te posebno priznanje žirija za najbolji scenarij na PriFilmFestu iste godine.

Krešimir Mikić i Lana Bariću filmu 'Slučajno' Tanje Golić

'Onda vidim Tanju' Jurja Lerotića prati šesnaestogodišnjeg Željka i njegova mlađeg brata koji žive sami otkako im se majka liječi u bolnici.

'Onda vidim Tanju' - trailer

Nakon premijernog prikazivanja i nagrade za najbolji hrvatski film na Zagreb Film Festivalu 2010. film osvaja Grand Prix i nagradu Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara na Danima hrvatskog filma 2011. te posebno priznanje za najbolji kratkometražni film na 22. Međunarodnom filmskom festivalu u Ljubljani (LIFFe). Za prikazivanje ga je otkupila i francusko-njemačka televizija ARTE.

'Nije ti život pjesma Havaja' kroz ritual objeda šarmantne i pomalo neobične obitelji redateljice Dane Budisavljević s nježnošću i humorom govori o potrebi za prihvaćanjem različitosti među najbližima.

'Nije ti život pjesma Havaja' - trailer

Film je osvojio brojne nagrade: nagradu Docu Rough Cut Boutique na Sarajevo Film Festivalu 2011., Nagradu publike i Posebno priznanje žirija na ZagrebDox -u 2012., nagradu Best Balkan Newcomer na DokuFest Prizren 2012., a imao je i zapaženu distribuciju u Hrvatskoj.

Dokumentarni film Đure Gavrana, 'Htjeli smo radnike, a došli su nam ljudi', nastao u suradnji s Centrom za mirovne studije, govori o vrlo aktualnoj temi migrantskih radnika. Film istražuje slučaj iskorištavanja bosanskih građevinskih radnika u Sloveniji. Film je nagrađen za najbolji kratki film na festivalu 'Cine Migrante' u Buenos Airesu 2013. godine.

Tagovi

Izdvajamo