JUBILARNO IZDANJE

15 RAZLOGA ZAŠTO DOĆI NA 15. TABOR FILM FESTIVAL Više od 200 filmova i preko 30 glazbenih izvođača u atmosferi dvorca iz 15. stoljeća

  AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 23.06.2017. u 13:00

Desinic, 131111.
Otvorenje dvora Veliki tabor nakon restauratorskih radova. Izmedju ostalih, na otvorenju su prisustvovali i ministar kulture Jasen Mesic, te potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Jarnjak.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX

Jubilarno 15. izdanje Tabor Film Festivala održat će se od 6. do 10. srpnja, a ove godine će, osim preko 200 kratkometražnih filmova iz Hrvatske i svijeta, imati i bogatu glazbenu ponudu. Na čak pet pozornica nastupit će Urban & 4, Let 3, Matija svira Arsena, My Baby (NL), Jimmy Stanić & Sexy Boys, Kries, M. O.R.T., Antenat, Stems (UK), Stray Dogg (SRB), Foltin (MK), Žen, Oridano Gypsy Jazz Band, Kozmodrum, DJ Venom, Porto Morto, Lovely Quinces i mnogi drugi.

A ovo je 15 razloga zašto biste ove godine trebali posjetiti Tabor Film Festival.

 1. Više od 200 filmova – ljubitelji filma, a posebice onih kratkometražnih garantirano dolaze na svoje. Ove godine dvije svjetske premijere: dokumentarac „Lovačka sreća“  Maje Alibegović i eksperimentalni film „Tutasputa“  Ane Paške.
 2. Preko  30 glazbenih izvođača, live actova i DJ-eva na čak 5 pozornica.  Urban & 4, Let 3, My Baby, Kries, Matija svira Arsena, Jimmy Stanić & Sexy Boys, M.O.RT. i mnogi drugi.
 3. Prekrasni srednjovjekovni dvorac Veliki Tabor – dobrodržeći starac živi još od sredine 15. stoljeća.  Jedva čeka da vam ispriča sve svoje tajne.
 4. Noć žive publike – nek se čuje glas naroda! Najzabavniji  popratni filmski program u kojem publika svojim manje ili više burnim reakcijama uz pomoć balona, zvečki i drugih rekvizita određuje pobjednika.
 5. Grešna Gorica Food& Jazz - dislocirana pozornica u ovom nadaleko poznatom restoranu koji je zadužen za ugostiteljstvo Tabor Film Festivala. Jazz, fina klopica, domaća kapljica. Može li bolje?
 6. Obiteljska atmosfera i pozitivne vibracije – osjećat ćete se kao kod kuće. Svi oni koji su bili prošle godine znaju to jako dobro. Zato će doći i ove.
 7. Kamp s pogledom na zagorske brege - nitko nema kamp kao Tabor Film Festival. Osim što je  smješten odmah uz sami dvorac, tamo vas čekaju  piceki, patkice i dva peseka.  p.s. rezervacija obavezna
 8. Oldtimer show – Uživajte u limenim ljubimcima iz nekih prošlih vremena! Bit će to sjajna predigra u suradnji s Hrvatskim oldtimer savezom za skorašnje otvaranje „Muzeja oldtimera“ u Krapini
 9. Radionice, predavanja, promocije knjiga, izložbe – naučit ćete i vidjeti nešto novo, a da je hedonist u vama i dalje zadovoljan. Od budućnosti obrazovanja, vjerskog dijaloga preko DJ-inga i snimanja dronom do svjetlosnih instalacija i perfomativnih videa. Sve je tu.
 10. Dobri domaćini –  inicijativa koja podupire mlade kreativce bez primjerene roditeljske skrbi i izbjeglice koje su u Hrvatsku došle bježeći od rata pripremila je bogat program koji uključuje brojne izložbe, filmove, egzotična jela itd. Budi i ti dobar domaćin!
 11. Soba za mučenje – sigurno ste bar nekad poželjeli  imati jednu za sebe, ali jeste li ikad slušali koncert u njoj? Naravno da niste. Tabor Film Festival pobrinut će se i za to.
 12. Kupanec – kupiš festivalsku i dnevnu ulaznicu i ostvaruješ 50% popusta za Terme Olimia i Tuhelj. Najboljeod svega? Do tamo i nazad te vozi festivalski shuttle.
 13. Veronika Mamurluk Korner – nitko ne brine za vaš mamurluk kao Tabor Film Festival uz pomoć mini mljekare Veronika.  Jutarnji glavoboljček nestaje u roku odmah.
 14. Najljepša pozornica - Sunset stage. Zamislite kad vam svira bend uz zalazak sunca i s pogledom na prekrasne zagorske brege.
 15. Sve ovo za samo - 195 kuna u pretprodaji, 240 kuna na ulazu, kamp uključen. Garantirano najbolji omjer cijene i kvalitete. U ponudi su i dnevne karte za one koji ne mogu doći sve dane.

Sve detalje saznajte preko službene Facebook stranice ili događaja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo