PREMIJERA NA AXN ADRIA

BATTLE CREEK Josh Duhamel i Dean Winters kao (ne)savršen policijski par u novoj seriji

 

ZAGREB – Što se dogodi kada dva detektiva nisu baš najbolji partneri u poslu? “Battle Creek”, američka televizijska serija koja kombinira dramu i komediju, pokazuje kako nisu svi stvoreni da funkcioniraju dobro zajedno. Prva sezona premijerno se može pogledati od 21. lipnja u tjednom terminu četvrtkom u 21 samo na AXN Adriji.

Radnja se događa u Battle Creeku u Michiganu, a glavne uloge FBI agenta i policijskog detektiva tumače Josh Duhamel i Dean Winters. Potpuno različitih pogleda na svijet, kao i načina rješavanja zločina, dvojac je kroz pregršt cinizma zavjera i humora u misiji da očisti tamošnje ulice od kriminala.

Zabavna detektivska serija kao okosnicu uzima rad lokalne policijske postaje. Detektiv Russ Agnew (Dean Winters), je najbolji u postaji, kupi nagrade i pohvale šefice, kolege mu se dive, a primjer je tvrdokornog detektiva. Njemu je suprotstavljen lik naočitog FBI detektiva Miltona Chamberlaina (Josh Duhamel), a nakon što je otvorio FBI podružnicu u postaji Agnewa bira za svog partnera, a njegovu sofisticiranost i pristup informacijama i opremi novi kolege u nerazvijenoj postaji smatraju impresivnom. Kako Milt i Russ počinju surađivati zajedno, postavlja se pitanje hoće li Miltov šarm i razvijenost rada ili Russova staromodna ciničnost i snalažljivost biti ključna za rješavanje zločina u njegovom voljenom gradu.

SONY

Puno prije nego je napisao scenarij za “Breaking Bad”, Vince Gilligan je napisao “Battle Creek” i savršeno uklopio atmosferu malenog grada koji se suočava s problemima metropole, dok je koproducent David Shore koji stoji iza serije “House”. Naočiti detektiv suprotnost je Agnewu, a upravo savršeno potretiranje i glumci čine ovu očekivanu konfrontaciju likova jako zabavnom i učinkovitom.

U glavnoj ulozi je američki glumac Josh Duhamel, poznat po seriji “All My Children”, kao i vodećoj ulozi u seriji “Las Vegas”, glumio je i u filmovima poput “Transformers”, “When in Rome”, “Life as We Know It”. Dean Winters sjajnu karijeru obilježio je ulogom Ryan O'Reilya u seriji “Oz”, a karijeru je nastavio i u “Rescue Me”, “30 Rock”, te “Zakon i Red”. U ostalim ulogama pojavljuju se Janet McTeer, Kal Penn, Edward Fordham i Aubrey Dollar.

Prva sezona “Battle Creeka” sadrži ukupno 13 epizoda, a regionalnu premijeru će doživjeti 21. lipnja u 21:00 na AXN Adriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:48