UDAR NA HOLLYWOOD

Bend koji je napunio Zagrebački velesajam optužio redatelja 'Suicide Squada' za krađu

    AUTOR:
    • Goran Šikić

  • OBJAVLJENO:
  • 10.08.2016. u 17:39

Yolandi Visser također tvrdi da su joj i Cara Delevingne i Jared Leto pričali da je redatelj na snimanju filma stalno govorio o Antwoordu

Južnoafrička grupa Die Antwoord, koja je u lipnju oduševila publiku u krcatom Paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma, oštro je reagirala na novi film 'Odred otpisanih' ('Suicide Squad') koji je u prva četiri dana kinoprikazivanja zaradio impozantnih 146 milijuna dolara.

Yolandi Visser, pjevačica ovog "rap rave" benda poznatog po šokirajućem imidžu, putem Instagrama danas je optužila filmskog redatelja Davida Ayera da je bez dozvole pokrao njihov vizualni stil. Uz to je objavila video koji prikazuje sličnosti Ninje, frontmena benda, i filmskog lika Jokera kojeg u filmu glumi Jared Leto, te Yolandi i Margot Robbie koja glumi zločestu i psihički nestabilnu Harley Quinn. Ayer je, navodno, telefonom kontaktirao bend prije nego što je snimao film, ali nigdje kasnije nije njih naveo kao uzor za vizualni stil svojih likova.

Die Antwoord

 

Također, Yolandi Visser također tvrdi da su joj i Cara Delevingne (manekenka i glumica koja tumači ulogu opake čarobnice) i Jared Leto pričali da je Ayer na snimanju filma stalno govorio o Antwoordu. Na filmu ima još mnoštvo detalja koje drugi ljudi neće vidjeti "ali mi primjećujemo", poručila je Visser.

 

Antwoord je inače od početka karijere izražavao filmske ambicije, pa su do sada snimili dva filma: prvi je bio kratki film 'Umshini Wam', a drugi prilično uspješan SF 'Chappie' iz 2014. godine. Poznato je da su odbili nekoliko puta za suradnju, poput ponudu Lady Gage da nastupe kao predgrupa na njezinoj južnoafričkoj turneji.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo