UTRKA SE NASTAVLJA

BICIKLISTI SE NATJEČU ZA NAGRADU CLERMONT-FERRANDA Nagrađivana komedija u mediteranskom duhu inspirirana je slikarstvom Vaska Lipovca

 

Višestuko nagrađivani Biciklisti, u režiji Veljka Popovića, prikazuju se u međunarodnom natjecateljskom programu festivala koji se u francuskom gradu Clermont-Ferrandu održava od 1. do 9. veljače 2019. godine, javlja HAVC.

Riječ je o komediji začinjenoj erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh malog mediteranskog grada inspiriranoj slikarstvom Vaska Lipovca.

Na animaciji su radili Goran Stojnić, Chloe Roux, Lucija Bužančić, Sander Joon i Mario Vrandečić, a na kompozitingu Sina Jakelic, Gordan Mihalec i Darko Kokić. Za glazbu su zaduženi Pablo Pico, Siniša Jakelić i Nikola Džaja, a dizajn zvuka radio je Jean-Baptiste Saint Pol. Producenti su Milivoj Popović i Veljko Popović (Lemonade 3D) , a koproducenti Patrick Hernandez (Bagan Films) i Lado Skorin (3D2D Animatori). Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, nastaje u koprodukciji Hrvatske i Francuske, a za distribuciju je zadužen zagrebački Bonobostudio.

Biciklisti su do sada prikazani i nagrađeni na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na ovogodišnjem Animafestu proglašeni su najboljim filmom u Natjecanju hrvatskog filma.

41. Međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu održat će se od 1. do 9. veljače 2019. godine. Festival se sastoji od tri natjecateljska programa (međunarodni, nacionalni i Lab), a svake godine nudi i bogat popratni program. Osim toga Clermont-Ferrand prati i najveći sajam namijenjen kratkom metru, Marché du film court, koji posjećuju producenti, distributeri, festivalski programeri i kupci zainteresirani za kratkometražni film. To je ujedno i prostor na kojem se lako može dobiti uvid u najnovije nacionalne produkcije brojnih zemalja koje se predstavljaju u sklopu sajma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:28