LES MOONVES

'BILO JE GROZNO, NISAM GA SE MOGLA RIJEŠITI' Medijski moćnik i jedan od najplaćenijih direktora na svijetu pod istragom zbog seksualnog napastovanja

 Profimedia, AKM-GSI

Američka TV mreža CBS pokrenula je internu istragu protiv direktora Leslieja Moonvesa zbog navodnog seksualnog napastovanja koje je trajalo desetljećima.

Istraga je uslijedila nakon objave u časopisu New Yorkeru koji je već otkrio sličan skandal u koji je umješan američki filmski producent Harvey Weinstein.

Šest žena reklo je magazinu da ih je 68-godišnji Moonves napastovao između osamdesetih i ranih dvijetisućitih godina, uključujući to da ih je bez njihova pristanka dirao i ljubio.

Moonves je New Yorkeru rekao da "je možda neke žene doveo u neugodnu situaciju".

"To je bila pogreška, i zbog toga neizmjerno žalim", rekao je. "Ali uvijek sam razumio i poštivao... da 'ne znači ne', i nikada nisam iskoristio svoj položaj da bih naškodio nečijoj karijeri".

Nakon objave članka dionice CBS-a pale su šest posto.

"Uzimamo u obzir sve navode o neprofesionalnom ponašanju", objavio je CBS. "Kada završi istraga, upravni odbor razmotrit će zaključke i poduzeti potrebne korake", dodaju na mreži.

Među ženama koje optužuju Moonvesa je glumica Illeana Douglas koja kaže da ju je silom ljubio. "Bilo je grozno. Pitate se koliko će to trajati? Nisam ga se mogla riješiti".

Sve žene tvrde da su im karijere patile jer su odbile Moonavesa.

Leslie Moonves televizijska je legenda koja je uspjela izvući CBS iz velikih teškoća devedesetih godina.

U kompaniju je stigao 1995., a na njezino čelo zasjeo 2003. i pokrenuo nekoliko serija koji su postali veliki hitovi poput "Teorije velikog praska", "CSI" i "Survivor".

Uspio je od CBS-a napraviti najgledaniju televizijsku mrežu u SAD-u i doveo je na čelo gledanosti noćnih talk-showova s pojavom Stephena Colberta.

Prošle godine zaradio je 69.3 mlijuna dolara i bio jedan od najbolje plaćenih izvršnih direktora na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:42