FILMSKA DIVA

BOLAN OPROŠTAJ OD MILENE DRAVIĆ Rade Šerbedžija plakao je za svojom prijateljicom u tišini, u jednom trenutku više nije mogao stajati na nogama

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.10.2018. u 14:57

Beograd, 191018.
Kazaliste Zvezdara.
Komemoracija za poznatu srpsku i jugoslavensku glumicu Milenu Dravic.
Na fotografiji: Lenka Udovicki i Rade Serbedzija.
Foto: Pedja Miloslavljevic / CROPIX
Peđa Miloslavljević / CROPIX

 

Na danas održanoj komemoraciji od preminule glumice Milene Dravić oprostili su se mnoge kolege. Kako izvještava beogradski Blic, u prvim redovima su bili Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Vojin Ćetković, Rade Šerbedžija, Dragan Petrović, Seka Sabljić, Anica Dobra...

Posljednji pljesak legendarnoj divi jugoslavenske kinematografije upućen je uz pjesmu Arsena Dedića.

Rade Šerbedžija nije mogao izdržati da ne pusti suzu za svojom prijateljicom, bolno, u tišini. U jednom trenutku, piše Blic, slavni glumac više nije mogao stajati na nogama.

Glumica Anica Dobra, rasplakala se na sceni Zvezdara teatra, gdje je održana komemoracija, opraštajući se od Milene Dravić. "Rekla sam da nećeš ti nigdje otići, ali, trebalo je da te poslušam", kazala je prisjećajući se kad joj je Milena željela dati fotografije na kojima su njih dvije zajedno snimljene. "Milena, svašta imam još da ti kažem a nisam stigla. Već si otputovala. Ali htela sam da ti kažem: Volim te Milena, jedna, jedina Milena", jecala je Anica Dobra.

Kako prenosi Blic, dramski pisac i scenarist Dušan Kovačević kazao je: "Ako ste se rodili sa velikim darom za glumu i velikom ljepotom, ime vam je Milena Dravić... Nije bilo ljepšeg i dostojanstvenijeg para od nje i Dragana. Danas dvije i pol godine od njihovog rastanka sastat će se ponovo na mjestu koje postoji za najveće ljubavi kakva je bila njihova. Život je bol i mi se privikavamo na bol, ali boli. Tako je bilo i kad je Milena otišla. Zato danas imamo snage samo za dvije riječi: Zbogom, Milena".

Milena Dravić preminula je 14. listopada u 79. godini nakon duge i teške bolesti, sa kojom se borila od smrti supruga Dragana Nikolića.  Bit će pokopana danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo