OTOK S BLAGOM

'BOŽIĆ NA SUNCU' Na Braču počelo snimanje švedske serije za djecu

 Thomas Karlsson
Švedska serija će se snimati u Bolu, Pučišćima i uvali Lovrečina, na Vidovoj gori, bračkim plažama, uvalama i putevima, a potom u zagrebačkoj okolici

ZAGREB - U Bolu na Braču počelo je snimanje pustolovne dječje serije radnoga naziva "Božić na suncu" iza koje stoji jedna od najagilnijih švedskih televizijskih kuća, Tre Vaenner, a snimanje će se realizirati u suradnji s hrvatskom produkcijskom kućom Kinorama, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Serija će se do 16. svibnja snimati u Bolu, Pučišćima i uvali Lovrečina, na Vidovoj gori, bračkim plažama, uvalama i putevima, a ekipa potom odlazi u Zagreb gdje će dovršiti snimanje u zagrebačkoj okolici. Kraj snimanja predviđen je za 28. svibnja, a emitiranje je zakazano za predbožićni tjedan na švedskoj nacionalnoj televiziji SVT, i to u udarnom terminu, ističe HAVC.

"Božić na suncu" prati dogodovštine jedanaestogodišnje Minne i trinaestogodišnjeg Sama, koji dolaze iz Stockholma kako bi posjetili rođake na Braču gdje živi njihova sestrična Bianca, čija mama vodi mali obiteljski hotel. Djeca se vesele dolasku i igrama, ali ne slute da će se uskoro uplesti u otkrivanje tajne gusara Aquille, čiji je brod u 16. stoljeću potonuo uz obale otoka.

Glavne uloge u seriji igraju Lea Stojanov, Alexandra Breschi i Buster Isitt. Lea Stojanov je u Švedskoj već prava glumačka zvijezda, glumila je u nekoliko televizijskih serija te prva dva nastavka filma "Laka lova". Buster Isitt također je odigrao nekoliko uloga, a Alexandri Breschi to je prvo glumačko iskustvo. Glumački ansambl većim je dijelom švedski, a neke će uloge odigrati i hrvatski glumci.

Kreatori serije Tomas Tivemark i Johan Kindblom stoje iza nekoliko švedskih televizijskih uspješnica. Njihova humoristična serija "Svensson Svensson" najgledanija je serija u povijesti švedske televizije, dok je "Cleo" osvojila brojne nagrade na domaćem i međunarodnom tržištu. Tivemark i Kindblom napisali su scenarij zajedno sa Sofie Forsman i Idom Kjellin.

Redateljica Anna Zackrisson izjavila je da se veseli klasičnoj priči o potrazi za izgubljenim blagom, koja uključuje tajne mape, šifrirane ključeve, uzbuđenje i akciju, borbu dobra i zla. Bit će to mješavina ozbiljne akcijske priče i humora, s posebnim naglaskom na troje malih junaka priče.

Televizijska kuća Tre Vaenner osnovana je 1985. i riječ je o jednoj od najvećih švedskih nezavisnih tvrtki za proizvodnju televizijskih serija (primjerice Ubojstva u Fjaellbacki) i dugometražnih filmova ("Laka lova" I i II).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:28