PRIČA O PREDATORU

BRAD PITT SNIMA FILM O HOLIVUDSKOM MOĆNIKU I ZLOSTAVLJAČU Kako su dvije novinarke razotkrile Weinsteina unatoč brojnim poniženjima

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 02.05.2018. u 12:57

 • Ian Gavan/Chris Jackson / Getty Images

  Harvey Weinstein i Brad Pitt

   

  Plan B, producentska kuća Brada Pitta i Annapurna Pictures na velike će ekrane prenijeti priču o holivudskom predatoru i propalom producentu Harveyju Weinsteinu.

  Bit će to adaptacija istrage dviju novinarki New York Timesa koje su prve objelodanile optužbe brojnih žena o spolnome zlostavljanju što ga je počinio jedan od najmoćnijih ljudi Hollywooda Harvey Weinstein.

  Dvije su produkcijske kuće otkupile prava na priču njujorškog lista u kojoj će iznijeti na koji su način novinarke Jodi Kantor i Megan Twohey i njihova urednica Rebecca Corbett ustrajale na iznošenju istine unatoč brojnim preprekama i poniženjima što su ih doživjele.

  Njihova istraga pokrenula je lavinu ispovijesti, koja je rezultirala brojkom od stotinu zlostavljanih žena.

  Film će se manje fokusirati na Weinsteinove žrtve, a više na rad dviju novinarki, na proces seksualnih zlostavljanja, točnije na Weinsteinova lažna obećanja, no i na pognute glave onih novinara koji su o tome odbijali pisati.

  Istraživačke novinarke Jodi Kantor i Meghan Twohey te njihov kolega iz New Yorkera, novinar Ronan Farrow, koji su u listopadu 2017. objelodanili priču, nagrađeni su Pulitzerom.

  Zanimljiva koincidencija je i to da je u mnoštvu žena koje su Weinsteina optužile za zlostavljanje bivša Pittova zaručnica, glumica Gwyneth Paltrow.

  Skandal je rezultirao pravim potresom u Hollywoodu i svijetu te pokretanjem kampanje i pokreta Time's Up i #MeToo, koji su obilježili ovogodišnje dodjele filmskih nagrada.

  Brad Pitt je s Weinsteinom surađivao 2009. na filmu 'Nemilosrdni gadovi' i 2012. na filmu 'Killing Them Softly'.

  Izdvajamo