NIŠTA OD ZLATNE PALME

CANNES ZATVORIO VRATA FILMOVIMA NETFLIXA Steven Spielberg: To su ustvari tv-filmovi, možda zaslužuju Emmy, ali ne Oscara!

Steven Spielberg
 Franco Origlia / Getty Images
 

Šef filmskog festivala u Cannesu Thierry Fremaux definitivno je odlučio da se filmovi snimljeni u produkciji Netflixa neće moći natjecati za Zlatnu palmu. Prošle godine zazor tradicionalno usmjerenih filmofila izazvalo je uvrštenje dva Netflixova filma u konkurenciju, Okja i The Meyerowitz Stories. Fremaux je to opravdavao nadom da će moći uvjeriti Netflix da prikazuje te filmove u kinima, ali,kaže, nije uspio.

U očima Cannesa, VOD ('video on demand') ili SVOD ('straming video on demand') izdanja Netflixa su "hibrid" televizije i filma, no, kako smatra Fremaux, "povijest filma i povijest interneta su dvije različite stvari".

Filmovi koji se prikazuju manje od tjedan dana u tek nekoliko kino-dvorana ne bi trebali biti kvalificirani za nominacije za Oscara, komentirao je za ITV i slavni filmski redatelj Steven Spielberg prilikom promoviranja svog najnovijeg filma 'Ready Player One' ('Igrač broj 1').

"Jednom kada se vežete uz televizijski format, vi ustvari radite televizijski film", komentirao je Spielberg i zaključio da dobri radovi iz te kategorije zaslužuju televizijsku nagradu Emmy, a ne Oscara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:38