INDEPENDENT SPIRIT AWARDS

DAN UOČI OSCARA DODIJELJENE NAGRADE ZA NEZAVISNE FILMOVE 'Moonlight' odnio najviše kipića, Casey Affleck proglašen najboljim glumcem

Ekipa filma 'Moonlight'
 Danny Moloshok / REUTERS

Film "Moonlight" osvojio je najviše nagrada, šest, na 32. dodjeli Independent Spirit Awards za najbolja dostignuća u nezavisnom filmu napravljenih s malim proračunima, održanoj u kalifornijskoj Santa Monici, dan prije holivudske svečanosti dodjele filmskih nagrada Oscar.

Film "Moonlight" nagrade Spirit Awards dobio je, uz ostale, za najbolji film, za najboljeg redatelja Barry Jenkins, koji je ujedno s Tarellom Alvinom McCraneyom nagrađen i za najbolji scenarij, kao i posebnu nagradu Robert Altman, a natjecat će se i za osam Oscara, uključujući i za najbolji film.

Posljednja tri dobitnika nagrada Spirit, "Spotlight", "Birdman" i "12 godina ropstva", osvojili su Oscare, dok ovogodišnji kandidati s najviše nominacija za Oscare, poput filma "La La Land", nisu bili u 'igri' za nagrade Spirit Awards.

Nagradu Spirit za najboljeg glumca dobio je Casey Affleck za glavnu ulogu u film "Manchester by the sea", dok je najboljom glumicom proglašena Francuskinja Isabelle Huppert za ulogu u filmu "Elle".

Best Male Lead winner Casey Affleck accepts his award for the film
Mario Anzuoni / REUTERS
Casey Affleck

Actress Isabelle Huppert, of the film
Mario Anzuoni / REUTERS
Isabelle Huppert

Najbolju sporednu ulogu odigrao je prema žiriju za te nagrade glumac Ben Foster u filmu "Hell or high water", a glumica Molly Shannon u filmu "Other People", dok je nagradu za najbolji dokumentarac dobio film "O.J.:Made in America".

Actor Ben Foster accepts the Best Supporting Male award for his role in the film
Mario Anzuoni / REUTERS
Ben Foster

Molly Shannon accepts her award for Best Supporting Female for
Mario Anzuoni / REUTERS
Molly Shannon

Njemačko-rumunjska produkcija "Toni Erdmann" proglašena je najboljim internacionalnim filmom, nagradu za najbolji prvi dugometražni film dobio je "The Witch", dok je nagradu John Cassavetes za filmove s proračunom manjim od 500 tisuća dolara dobio film "Spa Night".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:25