UGLEDNI GLUMAC

DICAPRIO SNIMA NAJVEĆI FILMSKI SPEKTAKL U POVIJESTI HRVATSKE Dovest će još petero oskarovaca

Leonardo DiCaprio
 Lucas Jackson / REUTERS

Najveći filmski spektakl u hrvatskoj filmskoj povijesti, film Robin Hood: Origins, u produkciji Leonarda DiCaprija i studija Lionsgate, snimat će se u siječnju i veljači iduće godine u Dubrovniku, tvrdi dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić te najavljuje dolazak četvero ili petero oskarovaca.

DiCaprio je izvršni producent filma, a gradonačelnik Vlahušić od glumačke ekipe zasad potvrđuje dolazak oskarovca Jamieja Foxxa, koji bi, prema objavi stranih medija, trebao glumiti lik Little Johna. Robina Hooda utjelovit će Taron Egerton, djevu Marion glumit će Irkinja Eve Hewson, dok će Otto Bathurst režirati film.

Dubrovnik će tako iduće godine biti Nottingham, što je izvrsna reklama za dubrovački turizam. Inače, samo na promociju filma protošit će se nekoliko desetaka milijuna dolara. U gradskoj upravi kažu kako najnovija filmska ekranizacija srednjovjekovnog junaka iz Sherwoodske šume nadmašuje sve dosadašnje produkcije u Dubrovniku, kao što su Igra prijestolja ili Ratovi zvijezda. Predstavnici studija Lionsgate u razgovoru s predstavnicima lokalne uprave, Dubrovnik su proglasili najpoželjnijom otvorenom filmskom scenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:00