OD 22. DO 26.8.

Dobitnici Sundancea, Berlina i Cannesa na festivalu u Vukovaru

    AUTOR:
    • Arhiva

  • OBJAVLJENO:
  • 07.08.2012. u 08:57

6. Vukovar Film Festival - Festival podunavskih zemalja ove će se godine održati od 22. do 26. kolovoza na rekordnom broju lokacija. Na festivalu će, među ostalim, biti prikazani dobitnici nagrada u Berlinu, Cannesu i Sundanceu.

Prvi od njih je njemački film “Barbara” Christiana Petzolda, dobitnik Srebrnog medvjeda za najbolju režiju, o nevoljama istočnonjemačke liječnice koja je po “političkoj” kazni premještena u provincijsku bolnicu. Glavnu ulogu žene koja sanja o bijegu na Zapad tumači poznata njemačka glumica Nina Hoss koja se proslavila ulogom u hit filmu “Bijeli Masai”. U programu je i dobitnik Srebrnog medvjeda u kategoriji režije - mađarski film Benedeka Fliegaufa “Samo vjetar” koji tematizira nasilje nad mađarskim Romima .

U popratnom programu Svijet bit će prikazan pobjednik Sundance film festivala (Velika nagrada žirija) i dobitnika četiri nagrade na Cannes film festivalu ( Zlatna kamera), film “Zvijeri južnih divljina” Benha Zeitlina. U nagrađivanom filmu prati se priča o šestogodišnjakinji suočenom s nestankom majke i prethistorijskim bićima koja su oživjela zahvaljujući ekološkim promjenama na Zemlji.

Tagovi

Izdvajamo