BAFTA 2020.

DODIJELJENE BRITANSKE FILMSKE NAGRADE Nagrađeni Sam Mendes za film '1917.', Rene Zellweger i Joaquin Phoenix

Renee Zellweger
 AFP
 

Povijesni film "1917", dobio je britansku nagradu Bafta za najbolji film i najbolju režiju, a među glumcima u nedjelju navečer na 73. po redu svečanosti britanskim filmskim nagradama ovjenčani su Rene Zellweger i Joaquin Phoenix.

Film "1917" koji prati put britanskih vojnika u Prvom svjetskom ratu osvojio je Baftu za najbolji film, a redatelj Sam Mendes za najbolju režiju.

Priča o Prvom svjetskom ratu već je osvojila dvije nagrade Golden Globes i nominirana je za Oskare.

Redatelj Sam Mendes tako je pobijedio u jakoj konkurenciji Martina Scorsesea za film "Irac" (The Irishman), Todda Philippsa koji je bio nominiran za film "Joker", Quentina Tarantina koji se natjecao filmom "Bilo jednom u Hollywoodu" (Once Upon a Time... in Hollywood) te Bong Joon-Hoa koji je bio nomiran filmom "Parazit".

US actor Joaquin Phoenix poses with the award for a Leading Actor for his work on the film 'Joker' at the BAFTA British Academy Film Awards at the Royal Albert Hall in London on February 2, 2020. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
AFP
Joaquin Phoenix

Američka glumica Renée Zellweger dobila je nagradu Bafta za najbolju glumicu za svoju interpretaciju legendarne holivudske zvijezde Judy Garland u biografskom filmu "Judy".

Za tu ulogu je Zellweger (50), već osvojila nominaciju za Oskar i ubrala je svoj Golden Globe. Za Baftu su se natjecale i Jessie Buckley u filmu "Divlja ruža" (Wild Rose), Scarlett Johansson "Priča o braku" (Marriage Story"), Saoirse Ronan ("Kćeri doktora Marcha") te Charlize Theron ("Skandal").

Američki glumac Joaquin Phoenix osvojio je Baftu za najboljeg glumca za svoju interpretaciju u filmu "Joker". Taj 45-godišnji ameriki glumac također će se natjecati za Oskara u ulozi Jokera, a osvjanjem Bafte pomeo je konkurenciju: Leonarda Di Caprija u ulozi ("Once Upon a Time... In Hollywood"), Adama Drivera ("Marriage Story"), Jonathana Prycea ("Joker") i Tarona Egertona ("Rocketman").

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:48