DUH OTOČNOG ŽIVOTA

DOKUMENTARNI FILM O HRVATSKOM OTOKU NAGRAĐEN U BERLINU 'Ošljačka saga' Tanje Kanceljak kroz glazbu čuva uspomenu na neko bivše vrijeme

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.04.2017. u 14:53

HRT / Promo

Sa snimanja 'Ošljačke sage'

Dokumentarni film iz produkcije Hrvatske radiotelevizije (HRT) 'Ošljačka saga' autorice Tanje Kanceljak dobio je drugu nagradu na festivalu Das goldene Stadttor – The Golden City Gate 2017. u Berlinu. Riječ je o festivalu turističkoga filma koji se već 14 godina održava pri Međunarodnome turističkom sajmu u Berlinu i dio je međunarodne udruge turističkih filmskih festivala CIFFT. 

Iznimno sam sretna što je 'Ošljačka saga' prepoznata na ovom festivalu i što je dobila drugu nagradu. Snimanje dokumentarca bio je izvanredan događaj i vjerujem kako smo u deset dana snimanja uspjeli osjetiti duh otočnoga života i prenijeti ga gledateljima filmom i glazbom glavnoga junaka Davora Valčića i njegova, sada već bivšega, sastava Postolar Tripper.

Davor pjeva o ljudima kojih više nema i od zaborava u stihovima čuva uspomenu na neko bivše vrijeme. Sretna sam što je to osjetio i prepoznao i međunarodni žiri u Berlinu“, istaknula je scenaristica i redateljica film Tanja Kanceljak, kojoj je ova priča o Ošljaku bila dugogodišnja želja i neizmjerno je sretna što je svoju zamisao uspjela prenijeti na film.

HRT / Promo

Ošljak

 

Gledatelji Hrvatske televizije (HRT – HTV) film će imati prigodu još jedanput pogledati tijekom ljetnih mjeseci, a u svakom im je trenutku dostupan i putem multimedijske usluge HRTi. Scenaristica je i redateljica Tanja Kanceljak, asistentica redateljice Snježana Kundija Purgarić, snimatelj Dražen Lipka, montažer Matija Zajec, majstor tona Damir Tepeš, majstor svjetla Gordan Abramović, a glazbu potpisuje glazbeni sastav Postolar Tripper.

 

ELIPSO

Izdvajamo