FILMSKE MUĆKE

DVOSTRUKA PREVARA Od donatora skupili novac za snimanje filma i spiskali ga na lude provode, ali pravo iznenađenje je tek uslijedilo

 YouTube
Ubrzo nakon prikupljanja novca ekipa je nestala s radara, osim što su povremeno na društvenim mrežama objavljivali fotografije sa svojih provoda na jahti ili pak izleta u Italiju

Skupina mladih filmaša izazavala je veliku buru neobičnim podvigom: putem interneta tražili su donacije da snime film i skupili su gotovo 80 tisuća dolara, a zatim su objavili kako su sve potrošili i filma neće biti. Kako je njihovu Indigogo kampanju za prikupljanje sredstava podržalo više od šest stotina ljudi, neobični filmaši navukli su na sebe bijes popriličnog mnoštva. No, pravi preokret uslijedio je jučer, kada su objavili trailer kojim su najavili objavljivanje filma o svom filmu koji nikad nisu snimili.

Sve je započelo kad su Aaron Fronk, Vinny DeGaetano i Cooper Johnson iz Chicaga, okupljeni u produkcijsku tvrtku FND Films, pokrenuli kampanju za prikupljanje donacija putem YouTube videa 2014. godine. Pritom nisu ponudili nikakve detaljnije informacije o filmu koji su kanili snimiti, osim naslova: 'It's All Good'.

Ubrzo nakon prikupljanja novca ekipa je nestala s radara, osim što su povremeno na društvenim mrežama objavljivali fotografije sa svojih provoda na jahti ili pak izleta u Italiju. To je, razumljivo, razbjesnilo ljude koji su im dali novac putem Indigogo kampanje, sudeći po Facebook stranici filmaša na kojoj su se mogle pronaći prijetnje tužbom, a dobivali su čak i prijetnje smrću.

FND Films su tada i službeno objavili da film neće biti snimljen zbog "stvari van kontrole", a čak su se pojavili i na Fox News-u, gdje su priznali da su ostali bez novca brzo nakon početka produkcije.

No, na koncu cijele priče je ispalo kako su ipak snimili film, u kojem su prikazali kako su skupili novac i zatim ga obijesno spiskali, te kako su na to reagirali njihovi donatori.

Aaron Fronk je za Esquire otkrio da čak ni nekim glumcima u filmu nisu bili otkrili o čemu se u filmu doista radi, kako bi zadržali privid prevare do samog kraja.

Film 'It's All Good' trebao bi biti objavljen 21. listopada, ako je vjerovati najavi sa službene stranice FND Films.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:57