NEM ZAGREB

EKSKLUZIVNE PRETPREMIJERE NOVIH SERIJA U ESPLANADI Među mnogim uglednim gostima su i Allan Starski, Kris Marshall, Billy Campbel i Frank Spotniz

    AUTOR:
    • Vid Barić

  • OBJAVLJENO:
  • 10.12.2019. u 22:50

Actor Billy Campbel from
Press Line Photos / Sipa Press / Profimedia

Billy Campbel

Od 11. do 13. prosinca 2019. u Esplanade Zagreb Hotelu NEM Zagreb organizira ekskluzivne pretpremijere novih serija, posebne prezentacije, case studyje i Q&A intervjue putem kojih će svi posjetitelji dobiti uvid u trendove TV i filmske industrije. NEM Zagreb bit će domaćin prvim prikazivanjima serija najvećih produkcijskih tvrtka kao što su CBS Studios International (SAD), BBC Studios, all3media international (UK) te Keshet International i yes Studios (Izrael), nove serije u vlastitoj produkciji predstavit će i HRT te RTV Slovenija, a nakon screeninga, organizirani su razgovori s glavnim glumcima ili kreatorima serija. Od Krisa Marshalla (Love Actually, Death at a Funeral) tako ćemo doznati iskustva sa snimanja dramske serije Sanditon u produkciji BBC Studiosa, a o stvaranju dramskog lika i njegovom razvoju razgovarat će producenti i scenaristi koji svakodnevno rade na razvijanju likova.

Osim likova, prikovanim za ekrane drže nas prekrasne lokacije, kadrovi, boje i kostimi. Od Vanje Černjula (Orange is the New Black, The Deuce, Crazy Rich Asians) i Allana Starskog (Schindler's List) saznat ćemo kako stvoriti originalnu seriju i likove iz perspektive vizualnog odjela, kao i odjela kamere i zvuka.

U sklopu događanja, održat će se i radionica pisanja scenarija za uspješne TV projekte, a hit-serije poput Killing Eve, Money Heist, Stranger Things i Fleabag samo su neke na čijim će se primjerima učiti.

Ispred američke tvrtke AMC Networks International, iza čijih se vrata kriju brojne dramske uspješnice kao što su Breaking Bad, The Walking Dead, HUMANS, The Night Manager, Mad Men i Mr. Selfridge, govorit će njihov izvršni predsjednik za program i marketing, Harold Gronenthal. Dariusz Jablonski, direktor tvrtke Apple Film Productions predstavit će krimi-seriju The Pleasure Principle, prvu TV koprodukciju između tri istočnoeuropske države (Poljska, Češka i Ukrajina) pod distributerskom palicom Beta Filma.

Beta Film (Njemačka), uz Novu TV (Hrvatska), HRT (Hrvatska), RTL (Hrvatska), RAI (Italija), Keshet (Izrael), Zig Zag Productions (UK) i CineLink Industry Days (Bosna i Hercegovina) čini glavni žiri natječaja za najbolji scenarij u organizaciji NEM-a Zagreb. Najbolji kandidati svake od kategorija (scripted i unscripted) imat će priliku svoj televizijski projekt predstaviti svim sudionicima u panel sobi, a pobjednici odnose nagradu od 5000 eura.
U sklopu programa, priču o svom radu za Netflix i Amazon ispričat će američki producent i pisac Frank Spotnitz (Big Light Production), u čijem se portfelju nalaze projekti poput X-Filesa te The Man in the High Castle i Medici.

Glumac Billy Campbell, zvijezda serija poput Dynasty, Frasier i Merlose Place, a danas prepoznatljiv po glavnoj ulozi u seriji Cardinal, stiže podijeliti svoja iskustva sa snimanja u hladnim kanadskim uvjetima. O financiranju nezavisnih filmova govorit će britanska producentica Gabrielle Tana, nominirana za Oscara i dvije BAFTA nagrade s filmom Philomena. Danas se može pohvaliti suradnjom s redateljem i glumcem Ralphom Fiennesom na filmu The White Crow.

Kompletan program prvog NEM-a Zagreb pogledajte OVDJE.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo