HOROR OD 9. STUDENOG

EKSKLUZIVNO: EGZORCIZAM Donosimo do sada neprikazani isječak iz jezivog novog filma Dalibora Matanića

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.10.2017. u 13:43

 

Vožnja mračnim predjelima Istre noću, jeza, tajanstveni posli svećenika, priprema za istjerivanje sotone... Ekskluzivno donosimo do sada neprikazane kadrove iz novog filma Dalibora Matanića, prvog psihološkog hororca o egzorcizmu snimljenog u Hrvatskoj.

Film je nastao kad je u rujnu prošle godine Matanić s autorskom ekipom u Istarskom narodnom kazalištu u Puli započeo rad na predstavi koja progovara o egzorcizmu. Tada je čuo za slučaj mlade djevojke iz Vodnjana nad kojom je 6. rujna te iste godine izvršen obred egzorcizma. Slučaj je zataškan i navodno se nikada nije dogodio.

Na temelju dobivenih informacija snimljen je film Egzorcizam. U fokusu priče je mlada djevojka Maša Artuković, navodno opsjednuta sotonom, čije stanje rezultira dolaskom svećenika posrnulog u vjeri koji se sprema provesti svoj prvi obred egzorcizma, kao i psihijatrice Sofije, koja pokazuje jasnu netrpeljivost prema religiji. Slučaj zaintrigira Obiteljsku TV, konzervativnu crkvenu televiziju čija ekipa nepozvana dolazi zabilježiti obred.

 

U glavnim ulogama su Nika Ivančić, Helena Minić Matanić, Senka Bulić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić i Marko Braić.

'Egzorcizam' stiže u domaća kina 9. studenog.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo