KOMEDIJA

FILM 'IDEŠ? IDEM!' Mrvicu više od diletantizma, ističe se samo Baka Prase

 Screenshot: Youtube
 

Ništa od revolucije u našim kinima koju su nam najavljivali. Ideja da se u jednom filmu okupe najveće YouTube zvijezde čitave regije, dečki i cure koji imaju najveći broj sljedbenika i čiji video radovi skupe rekordan broj pregleda, nije zvučala loše, pogotovo što bi takav uradak privukao mlađu generaciju koja sate i sate provodi na internetu.

Komedija “Ideš? Idem!” skupila je u našim kinima tijekom prvog vikenda prikazivanja četiri i pol tisuće gledatelja, što nije loše za standarde hrvatskog filma (neki ne dosegnu ni tisuću), ali je daleko od brojki kojima se mogu pohvaliti strani hitovi (neki u tom razdoblju prebace i 30 tisuća gledatelja). Svakako, problem je u samom proizvodu, koji je tek malo više od diletantskog bauljanja, njegovi tvorci razumno su zaključili da bi suviše stroga produkcija oduzela spontanost YouTube “zvijezdama”, no u toj opuštenosti ipak su pretjerali.

Nešto malo fabule (junaci putuju kombijem u Istanbul) prezentirano je bez ikakvih finesa, a većina protagonista nema nikakve karizme. Možda s njima nisu smjeli raditi kao s profesionalnim glumcima, trebala im je sloboda kakvu su imali dok su se snimali za YouTube, a iz svega toga neokrznut je izašao jedino Baka Prase, odnosno Bogdan Ilić, koji bi se vjerojatno dobro snašao i u pravim filmovima. Ako mu tako nešto uopće treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:38