'INFILTRATOR'

FILM PREMA ISTINITOJ PRIČI Specijalni agent američke carine pretvarao se da je korumpirani biznismen i ubacio se u narkokartel Pabla Escobara

Bryana Cranstona sve manje poistovjećujemo s Walterom Whiteom iz serije “Breaking Bad”, što mu je veliki plus

Najzanimljivija dramska scena odigra se gotovo nezamjetno. Robert Mazur, specijalni agent američke carine, pretvara se da je korumpirani biznismen (pseudonim mu je Bob Musella) kojem je do lakog profita i ubacuje se u narkokartel Pabla Escobara kako bi ga razotkrio.

Zbližava se s karizmatičnim Robertom Alcainom, jednim od šefova tog kriminalnog biznisa, postaju čak vrlo prisni, Mazur zna s kim ima posla jer je nešto prije slušao o jezivim metodama mučenja koje provode Escobarovi ljudi nad doušnicima, pa ipak mu lakne kada Alcaino mora u inozemstvo i neće biti prisutan na raciji koju pripremaju pravi šefovi lažnog biznismena. Alcaino se ipak pojavljuje i Mazur je neugodno iznenađen: najradije bi ga upozorio da nestane, no time bi ugrozio čitavu operaciju.

Film je snimljen prema istinitom događaju, Mazur je već objavio svoje memoare i opisao sve što mu se događalo tih godina, sredinom osamdesetih, a figurirao je i kao jedan od izvršnih producenata. Treba mu odati priznanje što je bio prilično iskren pa nije izostavio ni činjenicu da je bio u vezi s agenticom koja mu je pozirala kao vjerenica, iako je imao zakonsku suprugu.

Evociranje razdoblja je vrlo uvjerljivo, režija odlična (Brada Furmana pamtimo po izvrsnom “Odvjetniku iz Lincolna” s Matthewom McConaugheyjem), kao i glumačka postava. Bryana Cranstona sve manje poistovjećujemo s Walterom Whiteom iz serije “Breaking Bad”, što mu je veliki plus, a posebno je dobar Benjamin Bratt u ulozi Alcaina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:04