COSPLAY

FOTO: 12. TRASH FILM FESTIVAL Na otvorenje stižu superjunaci iz filmova, stripova i igara, ali i legendarni Bruno Langer s Atomskim skloništem

 Udruga Trash
 

Legendarni roker Bruno Langer i njegovo Atomsko sklonište svojim će nastupom na Kapucinskom trgu večeras otvoriti 12. Trash film festival. Langer će se do Kapucinskom trga u 20.45 sati dovesti u limuzini i prije nastupa koji počinje u 21 sati prošetati festivalskim crvenim tepihom.

- Nismo takvi tipovi da dođemo negdje i da nešto bez veze drndamo. To će se večeras zasigurno i potvrditi. Jako nam puno znači nastupati u Varaždinu i to ponajviše zbog toga jer je prošli put kad smo nastupali bila stvarno jedna posebna atmosfera. Svirat ćemo cijeli naš opus. Pripremili smo svojevrsni presjek naših najvećih hitova u protekla četiri desetljeća. Atomsko sklonište postoji već 41. godinu tako da, ako treba, možemo svirati i do jutra - poručio je Langer.

Kao predgrupa kultnom hard rock bendu iz Pule nastupit će varaždinski bend Devastation čiji nastup na Kapucineru počinje u 20 sati. A festival će službeno biti otvoren u 19.30 sati u Kinu Gaj. Organizatori su pripremili pravi spektakl u kojem će, u skladu s temom ovogodišnjeg festivala, sudjelovati brojni superjunaci.

Marija Feldi / Loki, Winter Soldier i Thor

Posebni gosti službenog otvorenja bit će cosplayevci iz Zagreba prerušeni u Thora, Lokija i Winter Soldiera iz Avengersa, Starlorda iz Guardians of the Galaxy i Sister Repentiu iz Warhammer 40k, a bit će tu i superjunaci Udruge Trash – Disco Ninja, Trashman i Demižon Boy.

Udruga Trash
Sister Repentia

U sklopu festivala u četvrtak će u Caffe baru Elephant u Varaždinu biti održana debata na temu “Superjunaci – najveće ikone trash kulture” na kojoj će sudjelovati filmski entuzijast Boris Prole i izvanredni profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Tomislav Pletenac te posebna edicija filmskog kviza Kvizna situacija na temu “superjunaci” koji će voditi poznati kazališni i filmski redatelj i DJ Mario Kovač.

Svi programi Trash film festivala su besplatni, a više o programu možete pronaći na www.trash.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:22