'COMIC SANS'

FOTO: GLAMUROZNA PREMIJERA U KINU EUROPA Pogledajte tko je sve došao pogledati dugo iščekivani novi film Nevija Marasovića

Premijera filma 'Comic Sans' u Kinu Europa. S lijeva na desno: Nina Violić, Sabina Glasovac i Bojan Glavašević, Nevio Marasović, Zlatko Burić i Janko Volarić Popović
 

Najveće filmsko osvježenje u hrvatska kina stiže u obliku “Comic Sansa” koji će 8. ožujka povesti gledatelje na putovanje od Zagreba do otoka Visa u društvu dvojice disfunkcionalnih protagonista, a film su u ponedjeljak premijerno mogli vidjeti gosti redatelja Nevija Marasovića u Kinu Europa.

Među njima su, osim brojnih glumaca, bili i političari Sabina Glasovac (SDP) te njezin stranački kolega iz saborskih klupa Bojan Glavašević.

Zagreb, 050318.
Kino Europa.
Premijera filma Comic Sans redatelja Nevija Marasovica.
Na fotografiji: Sabina Glasnovac, Bojan Glavasevic, Nevio Marasovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
Sabina Glasovac, Bojan Glavašević, Nevio Marasović

U galeriji fotografija pogledajte tko je sve došao na premijeru!

Kako stoji u najavi, “Comic Sans” na velika platna donosi filmsku priču punu emocija i smiješnih životnih situacija: iznenadna smrt tetke s otoka Visa povezat će sina, razmaženog zagrebačkog dizajnera Alana i oca, šarmantnog umjetnika i bonvivana Brunu, u avanturi života koja će rezultirati nizom tragikomičnih ljubavnih susreta, brodolomom na otoku Jabuka i razotkrivanjem tajne jednog pomalo zaboravljenog fonta iz devedesetih.

'Komedija pojačava dramu, a drama komediju čini snažnijom'

- Uvijek me zanimala tema odnosa s onima koji su nam bliski – roditeljima, ljubavnim partnerima, prijateljima. U ’Comic Sansu’, ti dinamični i emocijama nabijeni odnosi zapakirani su u ruho dramske komedije gdje se navedeni, naoko oprečni žanrovi, skladno nadopunjuju i međusobno obogaćuju. Komedija pojačava dramu, drama komediju čini snažnijom, a konačni je dojam – optimizam - izjavio je ranije redatelj i scenarist Nevio Marasović.

Zagreb, 050318.
Kino Europa.
Premijera filma Comic Sans redatelja Nevija Marasovica.
Na fotografiji: Nevio Marasovic sa roditeljima.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
Nevio Marasović s roditeljima

U ulozi Alana gledamo Janka Popovića Volarića, koji ovaj film supotpisuje i kao koscenarist. U ulozi Brune pojavljuje se Zlatko Burić – Kićo. Ostale uloge u filmu tumače Nataša Janjić, Miloš Timotijević, Alma Prica i Inti Šraj, Jette Ostan Vejrup, Sara Hjort Ditlevsen, Miha Rodman i Tanja Ribič.

Zagreb, 050318.
Kino Europa.
Premijera filma Comic Sans redatelja Nevija Marasovica.
Na fotografiji: Nevio Marasovic, Natasa Janjic, Janko Volaric Popovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
Nevio Marasović, Nataša Janjić, Janko Volarić Popović

Novi Marasovićev film je zasad jedini hrvatski igrani film koji je sniman na otočiću Jabuka što je zbog njegove nepristupačnosti i strmih obala predstavljalo poseban izazov za produkciju.

Pogledajte trailer!

Comic Sans - trailer_HR from Kinorama on Vimeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:45