TELEVIZIJSKI PROJEKT

FOTO: IZA KULISA SERIJE 'NAJVEĆE SVJETSKE FEŠTE' Robert Knjaz: 'Otkrit ću vam tajnu najružnijih fudbalerki na planetu'

 HRT
Sljedeće nedjelje kreće nova sezona serijala koji je osvojio Hrvate, a u akciju su išli i kuhar David Skoko te pjevačica Ivana Mazurkijević

Ako itko u Hrvatskoj može gledatelje nasmijati do suza, ostaviti ih u potpunom šoku i istovremeno slavne ličnosti nagovoriti na nezamislive pothvate, onda je to bez sumnje Robert Knjaz, najveći kreativac kad su autorski televizijski projekti u pitanju. Bez obzira na format, bilo dokumentarni, putopisni istraživački počevši od “Svlačionice”, “Mjenjačnice”, “Koledžicom po svijetu” ili “Hrvatskih velikana”, kad pomislite da bolje ne može, evo Knjaza iznova.

Tako se ništa manje zabave nije očekivalo ni od serijala “Najveće svjetske fešte” koji iduće nedjelje, 13. listopada, u svojoj drugoj sezoni kreće s emitiranjem na HRT-u. I dok smo lani širom svijeta, u Knjazovoj režiji, ostali zapanjeni fantastičnim načinima kako ljudi slave i održavaju fešte od pamtivijeka, na najdomišljatije načine, poput festivala blizanaca u SAD-u, festivala plemena u Papui Novoj Gvineji, pa do trčanja za kolutom sira u Engleskoj, u novoj će nas sezoni, najavljuje Knjaz, još i više zateći svojom originalnošću.

HRT
Najveće svjetske fešte

Tako će kroz osam epizoda iskusni Robert gledateljima HTV-a predstaviti najbolje fudbalerke Australije, nevjerojatne kreacije brada i brkova u Antwerpenu, provesti ih kroz festival nošenja žena na kojemu su sudjelovali i naši poznati predstavnici, ili pak najemotivniju utrku konja u Italiji...

Prošli osam zemalja

- Snimali smo cijelo proljeće i ljeto, i to u Australiji, Americi, Španjolskoj, Irskoj, Engleskoj, Italiji, Finskoj i Hrvatskoj. Sve te lude, bizarne i emotivne svjetske fešte, a ima ih ukupno devet, gledat ćete u osam epizoda koje s emitiranjem počinju od nedjelje - ispričao nam je Knjaz samo nekoliko sati nakon što je sletio u Zagreb još uvijek pod jakim dojmom svega proživljenog.

Zato kaže, teško mu je sad izdvojiti ono najbolje. Bilo je, reći će, toliko nevjerojatnih i zanimljivih fešti.

- Prvo počinjemo s festivalom ‘fudbalerki’, opakih frizura koje su 80-ih nosili vaš tata, buraz, susjed, ali i Brad Pitt, Clooney, Mel Gibson, Agassi, kao i svi nogometaši. Festival se održava u Australiji i sudjeluje oko 180 klinaca, žena i muškarčina s najluđim fudbalerkama koje si možete zamisliti. I pri tome su jako ponosni i sretni, jer da bi 2019. nosio 'fudbu' moraš biti poseban frajer ili žena s puno samopouzdanja.

HRT

U istoj epizodi imamo i svjetsko prvenstvo u bradama i brkovima gdje možete vidjeti ljude s bradom do gležnja te bradama i brkovima oblikovanima u prave umjetničke skulpture. Dakle TV sadržaj koji do sad sigurno nigdje niste vidjeli, pa se isplati parkirati na trosjed, ispeći kokice i dobro se zabaviti.

Kotrljanje sa sirom

Lani je Knjaz sa svojim uigranim timom slikovito dočarao publici utrku bikova u Pamploni, Oktoberfest ili kotrljanje sa sirom, pa su ove godine pokrili i neke manje bizarne festivale.

- Moći ćete vidjeti festival preskakanja beba, ljudske tornjeve, jedenje sirovih kopriva, američko natjecanje u brzom jedenju gdje gospođa Sonya u 10 minuta pojede 7,2 kile sladoleda. Tu su još i St. Patrick day, fešta koja se slavi i u Hrvatskoj, pa eto prilike da saznate kako to zapravo izgleda, pa zabavna utrka magaraca u Tribunju, bizarno svjetsko prvenstvo u nošenju žena u Finskoj te najemotivniji festival ikad - Palio di Siena u Italiji.

HRT

Njihove putešestvije pamtit će cijelog života, a na neke od njih vodili su i dobro znana lica s naših TV ekrana. O kome se radi i kakav su osobni uspjeh postigli, otkriva:

- Na St. Patrick’s day smo vodili Antu Casha, da nam iz svog kuta prenese dojmove i usporedbu s našim feštama gdje se slave sveci, poput svetkovine sv. Ante gdje, kaže Cash, do podneva nestane konca u Domu zdravlja.

A na svjetsko prvenstvo u nošenju žena u Finskoj, vodili smo i prvi natjecateljski par iz Hrvatske - Davida Skoku, koji je utrku s preprekama i ledenim bazenom trčao s Ivankom Mazurkijević oko vrata. Bilo je napeto, dirljivo te s puno suza i smijeha. Bogu hvala, preživjeli su! Knjaz zaključuje: U Hrvatskoj ima puno zabavnih festivala, nekima fali masovnost, a svima fali svjetska promocija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:49