MATANIĆ U ŽIRIJU

FOTO: JEDNA OD NAJLJEPŠIH ŽENA SVIJETA U HRVATSKOM SUSJEDSTVU Monica Bellucci sletjela u Beograd, večeras otvara filmski festival

 Peđa Milosavljević / HANZA MEDIA

Slavna talijanska glumica Monica Bellucci stigla je u Beograd, gdje će večeras otvoriti 45. izdanje filmskog festivala FEST. Tom prilikom u sklopu svečanog otvaranja bit će dodijeljene nagrade glumcu Ljubiši Samardžiću za izniman doprinos filmskoj umjetnosti i španjolskom redatelju Carlosu Sauri za dosadašnje stvaralaštvo.

Za glavnu nagradu Festa natječe se 15 filmova iz 12 zemalja, među kojima su i 'Goran' Nevija Marasovića i 'Ne gledaj mi u pijat' Hane Jušić, a o pobjedniku će odlučiti žiri kojeg ćine redatelj Srdan Golubović, Dalibor Matanić, glumci Sergej Trifunović i Branka Katić te producent Čedomir Kolar, kako javlja beogradski Blic.

Što se tiče srpskih filmova, o nagradama će odlučivati žiri kojem je na čelu hrvatska glumica Ksenija Marinković, srpski scenaristi Miroslav Momčilović i Slobodan Skerlić, francuski glumac i redatelj Jean-Marc Barr i donedavni šef HAVC-a Hrvoje Hribar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:33