ROĐENA U BEOGRADU

FOTO: ODLAZAK JOŠ JEDNE BONDOVE DJEVOJKE Preminula srpska glumica koja je glumila u dva filma o agentu 007

 Profimedia
 

U 87. godini umrla je glumica Nadja Regin, koja je glumila u dva filma o Jamesu Bondu 'Iz Rusije s ljubavlju' i 'Goldfinger'. Tužna vijest objavljena je na službenom Twitter profilu agenta 007 u kojoj se navodi sljedeća poruka:

- Jako nam je žao što je Nadja Regin preminula u 87. godini života. Naše misli su sa njezinom obitelji i prijateljima, navodi se na službenom profilu filmova o Jamesu Bondu.

Daleke 1963. godine dobila je ulogu ljubavnice negativca u filmu 'Iz Rusije s ljubavlju', a sljedeće godine je u 'Goldfingeru' ulogom trbušne plesačice Bonite pored Seana Conneryja postala i jedna od Bondovih djevojaka.

Prema Wikipediji, rođena je 1931. godine u Beogradu i diplomirala na beogradskoj Akademiji dramskih umjetnosti..

Glumačku karijeru započela u domovini i Njemačkoj prije nego što se sredinom 50-tih godina preselila u Britaniju. Glumila je u nekoliko filmova prije nego što je dobila ulogu u Bondu i ostvarila solidnu karijeru glumeći u britanskim produkcijama.

Tijekom 70-tih čitala je i selektirala filmske scenarije za produkcijske kuće Rank Films i Hammer Films. Kasnije tijekom 80-tih je sa svojom sestrom utemeljila izdavačku kuću i ostatak života provela u pisanju. Objavila je i vlastiti roman 'Žrtve i budale' pod svojim punim imenom Nadja Poderegin.

Podsjetimo, prije nekoliko dana umrla je Tania Mallet, britanska glumica koja je 1964. u filmu "Goldfinger" utjelovila Tilly Masterson, djevojku Jamesa Bonda (Seana Conneryja), preminula je u dobi od 77 godina

Dec. 12, 1965 - First Night Of ''Hello Dolly''. Photo Shows: Yugoslavian actress, Nadja Regin, arriving at the Drury Lane theatre for the first night of the musical ''Hello Dolly'', last night., Image: 209886834, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives
Profimedia, Zuma Press - Archives

Scottish actor Sean Connery, Serbian actress Nadja Regin, and British stuntman Alf Joint on the set of Goldfinger, the third spy film in the James Bond series, UK, 24th March 1964. (Photo by Larry Ellis/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images)
Getty Images
Sean Connery i Nadja Regin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:09