'BIJEG DO MORA'

FOTO: PALA PRVA KLAPA Počelo snimanje filma Veljka Bulajića u Rovinju

Veljko Bulajić sa pomoćnikom Zoranom Budakom i skriptericom Nadom Pinter
 Tomislav Žaja

ROVINJ - U Rovinju je u četvrtak "pala" prva klapa novog filma Veljka Bulajića "Bijeg do mora", ljubavne drame između tri žene i jednog muškarca koji se snima u hrvatsko-crnogorskoj produkciji čija se premijera očekuje krajem ove ili početkom iduće godine.

Film "Bijeg do mora" priča je o njemačkom vojniku koji je mobiliziran protiv svoje volje i bačen na ratište bivše Jugoslavije. Ljubavna je to priča u kojoj se isprepleću zbivanja iz Drugoga svjetskog rata i današnjice, a prva scena filma, koja je snimana danas u središtu Rovinju, govori o povratku sada ostarjelog vojnika u Istru.

Tomislav Žaja
Gerd Rigauer

Glumi ga njemački glumac Gerd Rigauer koji je novinarima izrazio zadovoljstvom ulogom u filmu. "Predivno je, sretan sam što sam ovdje i što mogu sudjelovati u ovom projektu", istaknuo je Rigauer.

Tomislav Žaja
Gerd Rigauer

Zadovoljan obavljenim poslom u Rovinju redatelj filma Veljko Bulajić je rekao da je film dugo pripremao i da će u njega prenijeti sva svoja dosadašnja iskustva"

Tomislav Žaja
Direktor fotografije Stanko Herceg

"To je film normalnog budžeta, ali za cijelu ekipu, od snimatelja i scenografa do kostimografa i samih glumaca, je to prilično složen film", istaknuo je Bulajić. Osim u Rovinju, film će se snimati u Puli te u manjim mjestima u unutrašnjosti Istre koji su se, smatra Bulajić, pokazali kao odličnom filmskom lokacijom.

Tomislav Žaja
Veljko Bulajić i scenograf Damir Gabelica na Rtu Kamenjak

Film će se tijekom ovoga mjeseca snimati u Istri, a zatim u Crnog Gori. Budžet mu je oko deset milijuna kuna, a premijera se očekuje krajem ove ili početkom iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:31