PRVIJENAC SARE HRIBAR

FOTO: PREMIJERA 'LADE KAMENSKI' Na svečanu projekciju u zagrebačkoj Kinoteci došla brojna dobro poznata glumačka i televizijska lica

 Željko Puhovski / CROPIX
 

Svečana premijera filma 'Lada Kamenski' održana je večeras u zagrebačkoj Kinoteci uz mnoga poznata televizijska i filmska lica. Film je redateljski prvijenac Sare Hribar i Marka Šantića i osvojio je nagradu Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA za najbolji hrvatski dugometražni film, kao i Zlatnu Arenu za scenarij.

Sara Hribar dobila je nagradu Breza za najboljeg debitanta, a za ulogu treće glumice Zlatnu Arenu za najbolju glavnu žensku ulogu osvojila je Doris Šarić Kukuljica. Film je uvršten i u konkurenciju 42. Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, u kategoriji debitantskih filmova.

FOTOGALERIJA: Svečana premijera filma 'Lada Kamenski'

Uloge u filmu tumače Frano Mašković, Nataša Dorčić, Ksenija Marinković, Doris Šarić-Kukuljica, Dijana Vidušin i Ana Maras Harmander.

'Lada Kamenski' je priča o izboru glumica koje trebaju igrati radnice tvornice u stečaju, nekada ponosu tekstilne industrije a danas simbolu propale pretvorbe i privatizacije. U filmu su glumice prisiljene natjecati se za naklonost redatelja i biti spremne jedna drugoj zabiti nož u leđa, što filmu daje maniru sofisticirane komedije prepune (auto)ironije, sarkazma, pa i subverzije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:46