STIŽE U KINA

FOTO: PREMIJERNO PRIKAZAN ANIMIRANI FILM ARSENA OSTOJIĆA Najgledaniji češki animirani film u povijesti hrvatska publika može pogledati od ovog tjedna

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 02.10.2017. u 11:57

 • Sandra Šimunović / Cropix

  Na fotografiji: Goran Navojec i Arsen Ostojić

   

  U Zagrebu je u nedjelju održana premijera animiranog filma ‘Neparožderi’ redatelja Arsena Ostojića. Uz njega na premijeru su sa čarapama u rukama došli i Goran Navojec, Maja Posavec, Bojana Gregorić i mnogi drugi.

  Dugometražni animirani film ‘Neparožderi’, u trajanju od 83 minute je češko-slovačko-hrvatska koprodukcija koja se temelji na uspješnom romanu istog naslova autora Pavela Šruta i ilustratorice Galine Miklinove, koji je objavljen u Hrvatskoj 2011. godine u prijevodu Sandre i Alena Novosada i u izdanju Algoritma.

  Film u režiji animatorice Galine Miklinove premijerno je prikazan u listopadu prošle godine u Češkoj, gdje je još uvijek u redovnoj kinodistribuciji, a prikazuje se i u Slovačkoj, gdje ga je do sada pogledalo oko 20 tisuća gledatelja. S prodanih više od 320 tisuća ulaznica film je postao najgledaniji češki animirani film u povijesti češke kinematografije.

  ‘Neparožderi’ pričaju o malim bićima koja obitavaju po kućama i kradu ljudima čarape, tj. od svakog para odnesu samo jednu, ostavljajući ljude da u nevjerici traže svoju drugu čarapu. Ta mala bića su nevidljiva običnim ljudima, osim samotnjacima koji ih jedini mogu vidjeti.

   

  U hrvatskoj verziji filma glasove su dali naši poznati glumci poput Ronalda Žlabura, Gorana Navojeca, Žarka Potočnjaka, Fabijana Pavla Medvešeka, Maje Posavec i Božidara Smiljanića.

  Glazbu za film skladao je naš poznati skladatelj Mate Matišić, a koproducent filma je nagrađivani redatelj Arsen Anton Ostojić. Distributer filma u Hrvatskoj je Blitz Film i video, a film kreće u redovitu kino distribuciju u sve multiplekse i ostala kina na području Hrvatske od 5. listopada ove godine.

  Sve novosti možete pratiti i preko Facebook stranice filma.

  Sandra Šimunović / Cropix

  Na fotografiji: Arsen Ostojić

  Sandra Šimunović / Cropix

  Na fotografiji: Goran Navojec

  Sandra Šimunović / Cropix

  Na fotografiji: Bojana Gregorić

  Sandra Šimunović / Cropix

  Na fotografiji: Maja Posavec

  Sandra Šimunović / Cropix

  Na fotografiji: Arsen Ostojić i Maja Posavec

  Sandra Šimunović / Cropix

  Na fotografiji: Mate Matešić sa sinom Šimunom

   

  Izdvajamo