SVEČANOST U HNK

FOTO: U ZAGREBAČKOM HNK-u ODRŽANA PREMIJERA FILMA 'PRVI DO SRCA - IVO GREGUREVIĆ' Gradonačelnik Bandić glumčevu sinu uručio medalju Grada Zagreba

Branko Schmidt, Goran Navojec; Milan Bandić i Marko Gregurević; Mario Mihaljević i Miroslav Škoro; Nina Obuljen Koržinek i Krešimir Partl
 Darko Tomas / CROPIX
 

U nedjelju je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu premijerno prikazan dokumentarni film "Prvi do srca - Ivo Gregurević" redatelja Branka Schmidta, ujedno i glumčeva dugogodišnjeg prijatelja.

Premijera je održana na prvu godišnjicu smrti Ive Gregurevića. Dokumentarac je rađen gotovo devet mjeseci i završen je prije mjesec dana, a Schmidt kaže da mu nikada u životu nije bilo tako teško snimiti film.

- Emocionalno me ispatio kao nijedan moj film dosad, sugovornici su plakali, prisjećali se Ive i govorili o njemu u superlativima. Teško mi je pao njegov odlazak i ova godina dana, čekam da prođe premijera i da odahnem - rekao je.

Projekciji u HNK-u nazočili su brojni dužnosnici i djelatnici u kulturi poput Nine Obuljen Koržinek, Milana Bandića, Mladena Markača, Hrvoja Hitreca, Mire Gavrana, Nikše Kušelja, Mustafe Nadarevića, Slavena Knezovića, Gorana Navojeca, Miodraga Deme, Ivice Lovrića, Milane Vuković Runjić, Miroslava Škore i mnogih drugih.

FOTOGALERIJA: Premijera filma 'Prvi do srca - Ivo Gregurević' u zagrebačkom HNK-u

"Prvi do srca - Ivo Gregurević" biografski je dokumentarac no, kako kaže njegov redatelj, napravljen je potpuno izvan uobičajenih normi. Uz razgovore s članovima njegove obitelji iz rodne Donje Mahale, s prijateljima te prikaz skrivenih mjesta gdje je Gregurević volio pobjeći od gradskog ludila, film donosi inserte iz brojnih njegovih televizijskih i filmskih uradaka.

"Prvi do srca - Ivo Gregurević" nije rađen kao kino film, a u ožujku bi se trebao prikazati na HRT-u, te postoji mogućnost i za prikazivanje u Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:14